Noi rute Wizz Air

Operatorul low-cost Wizz Air a anunţat că va introduce din iulie 4 curse noi din Bucureşti – către Doncaster Sheffield (Marea Britanie), Malaga (Spania), Malmo (Suedia) şi Malta – şi o cursă din Cluj-Napoca spre Basel Mulhouse Freiburg. Compania maghiară zboară de pe 5 aeroporturi din România, urmând ca din această vară să opereze şi pe aeroporutul din Craiova, către 6 rute.

Reprezentanţii companiei au precizat că Wizz Air a achiziţionat încă o aeronavă Airbus A 320, a opta, cu care va opera pe baza din Bucureşti din 13 iulie. Cu ajutorul acestei noi aeronave, Wizz Air va opera din Bucureşti 158 de zboruri săptămânale către 34 de destinaţii, reprezentând o creştere de 20% comparativ cu anul precedent.

Toate cele 5 rute vor fi operate iniţial cu două zboruri pe săptămână, iar biletele vor avea preţuri de la 129 lei. În vârful sezonului de vară, rutele către Malta şi Malmo vor avea o frecvenţă de trei zboruri săptămânal. În plus, şi alte rute, mai vechi, vor beneficia de o frecvenţă sporită a zborurilor, datorită achiziţiei noilor aeronave.

Wizz Air a transportat anul trecut în şi dinspre România 3,2 milioane de pasageri, faţă de 2,7 milioane în 2012. Din Bucureşti au zburat aproximativ 1,7 milioane de pasageri.

Wizz Air operează o flotă de 46 aeronave de pe 17 baze, pe 300 de rute, care asigură legătura între 95 de destinaţii din 35 de ţări. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.