Noutăți din Mersul Trenurilor 2020

Noul Mers al Trenurilor a intrat în vigoare la 15 decembrie și va fi valabil până la data de 12 decembrie 2020, vine cu o ofertă de transport adaptată cererii pieţei, atât prin optimizarea orelor de circulație a trenurilor, cât şi a capacităţii, în limita resurselor disponibile, precizează CFR Călători.

Astfel, timp de un an, va fi asigurat de un număr mediu de 1.230 de trenuri.

 Noutăți în trafic intern:

  • pe ruta București Nord – Chitila – Buftea s-a introdus serviciul de transport suburban, prin care se pun la dispoziţie 26 perechi de trenuri InterRegio și Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară;
  • pe ruta Ciurea– Iași se pun la dispoziţie 16 perechi de trenuri Regio / zi, mai mult cu 8  perechi de trenuri Regio în plus faţă de perioada anterioară;
  • pentru programul de circulaţie 2019 – 2020,  au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă şi sigură între municipiul București și Mogoșoaia. 16 trenuri cu plecări/ sosiri din/în stațiile Bucureşti Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia. Durata medie a călătoriei este de 20 minute, iar preţul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio preţul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei.
  • Începând cu data de 13 ianuarie 2020, pe ruta București Nord – București Băneasa – Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban, prin care pune la dispoziţie 13 perechi de trenuri InterRegio și Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară.
  • Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit și cușetă este disponibil pe relațiile: Bucureşti Nord – Timişoara, Bucureşti Nord – Cluj Napoca, Bucureşti Nord – Oradea, Bucureşti Nord – Satu Mare, Bucureşti Nord – Baia Mare, Bucureşti Nord – Sighetu Marmaţiei, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Timişoara – Iaşi, București Nord – Botoșani, București Nord – Bistrița, București Nord – Vatra Dornei.
  • Prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucureşti – Craiova – Târgu Jiu la Petroșani – Subcetate – Călan – Simeria.

Trenuri pe ruta Buftea – Chitila – București Basarab – București Nord

Noutăți în trafic internațional:

  • A fost introdus în circulaţie un tren nou (143/686 și 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria şi OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena şi retur.
  • În sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere, un vagon direct pe ruta Bucureşti Nord- Istanbul şi retur.

Oferte de călătorie

  • un nou program-pilot pentru deservirea și sporirea atractivităţii traficului de navetă între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara. Astfel, este permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio şi cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de km. Această ofertă nu include trenurile în trafic internaţional.
  • un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitării călătorilor, pentru trenurile Regio, la prețul de 1 leu, pe rutele: București Obor – Constanța și retur, București Nord / Basarab –Braşov și retur, București Nord – Buzău – Mărășești și retur, București Nord / Basarab – Craiova și retur, Buzău – Constanța și retur.

În perioada sărbătorilor de iarnă și sfârșitului de an, CFR Călători va utiliza întreaga sa capacitate de transport tehnic disponibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.