O şansă de angajare: cursuri gratuite la DGASMB

Primaria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASMB), anunţă selecţia pentru înscrierea în ultimele programe de specializare/iniţiere/perfecţionare gratuite, derulate in cadrul proiectului “Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”, finanţat din Fondul Social European. Perioada de desfășurare a cursurilor este 11 – 21 februarie, iar la final vor fi angajate mai multe persoane.

Este vorba despre următoarele cursuri:

– Mediator social (MS) – curs iniţiere de 70 ore

– Animator socioeducativ (ASE) – curs specializare de 70 ore

– Reconcilierea vieţii de familie cu viaţa profesională” (RVF) – curs perfecţionare de 70 ore.

Descrierea ocupaţiei Animator socioeducativ: realizează proiecte generale de animaţie socială, sportivă, educativă destinată copiilor din centrele ANTANTE. Organizarea activităţii începe cu programarea acesteia şi se continua până la evaluarea finală. Animatorul coordonează, monitorizează şi întocmeşte un raport privind activitatea în derulare. Principiile de lucru ale animatorului sunt cele ale toleranţei, autonomiei individuale, responsabilităţii sociale, respectării drepturilor copilului.

Conditii minime de accesare a cursului: candidații la curs trebuie să fie absolvenți de studii medii în domeniul socio-uman. Reprezintă un avantaj persoanele absolvente de postliceale/studii superioare de scurtă durată/studii superioare în domeniul socio-uman. Vor fi angajate 11 persoane din absolventele acestui curs.

Descrierea ocupaţie Mediator social: se implică în  problematica socială cu care se confruntă persoane, grupuri, comunităţi defavorizate, în scopul ameliorării situaţiei sociale a acestora şi al facilitării relaţiilor în cadrul triadei individ–familie–comunitate. Mediatorul social cunoaşte legislaţia referitoare la protecţia socială a beneficiarilor şi facilitează asigurarea respectării drepturilor acestora.

Conditii minime de accesare a cursului: Candidații la curs trebuie să fie absolvenți de studii medii în domeniul socio-uman. Reprezintă un avantaj persoanele absolvente de postliceale/studii superioare de scurtă durată/ studii superioare în domeniul socio-uman sau juridic. Vor fi angajate 13 persoane din absolventele acestui curs.

Descriere curs Reconcilierea vieții de familie cu viața profesională: Transformările care au loc într-un susbsistem familial influenţează şi celelalte subsisteme. Aceste schimbări se pot petrece lin, fără prea mari probleme sau din contră pot produce dezechilibre și durere în cadrul familiei. Absolventul cursului se implică și oferă suport părinților în vederea depășirii situațiilor dificile cu care aceștia se confruntă atât în plan profesional cât și în plan familial.

Condiţii minime de accesare a cursului: Candidații la curs trebuie să fie absolvenți de studii medii în domeniul socio-uman. Reprezintă un avantaj persoanele absolvente de postliceale/studii superioare de scurtă durată/studii superioare în domeniul socio-uman sau juridic. Totodată, candidații la curs trebuie să fie angajați în centrele ANTANTE sau părinţi ai copiilor înscrişi în prezent la centrele ANTANTE.

Organizare: Cursurile au grupa maximă de 28 de persoane, sunt gratuite şi  vor avea loc în Bucureşti.

Cerinţe: persoane cu domiciliul în regiunea Bucureşti-Ilfov. Persoanele care au mai urmat un curs de calificare/specializare în cadrul proiectului nu sunt admise.

Trăsături de personalitate: echilibru şi control emoţional, empatie, sociabilitate, creativitate, capacitate de înţelegere şi exprimare, responsabilitate şi receptivitate socială.

Abilităţi: abilităţi pedagogice, amabilitate, altruism, plăcere în a lucra cu copiii mici şi foarte mici, interes şi deschidere către dezvoltarea continuă, atât personală, cât şi a celorlalţi.

Facilităţi: Absolventii cursului vor primi certificat C.N.F.P.A. (Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor).

Pentru selecţia la înscriere, trebuie trimis CV în limba română (cu nr. de telefon), cu precizarea cursului pentru care se optează, până la data de 8.02.2013, la:

e-mail: crese41699@gmail.com<mailto:crese41699@gmail.com>

dgas_mb@yahoo.co.uk<mailto:dgas_mb@yahoo.co.uk>,

fax: 021.314.23.16, 021.315.30.45

sau prin poştă, la D.G.A.S.M.B., Str. Foişorului nr. 56-58, sector 3, Bucureşti. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua asi dori sa stiu daca se mai fac angajari pe postul de ingrijitoare copii mentionez ca am cursuri de ingrijitoare ‘va multumesc o zi buna

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.