Oamenii strazii, adunati de la Gara de Nord

Zeci de oameni ai strazii care locuiau in canal sau in adaposturi improvizate in zona Garii de Nord au fost ridicati, joi dimineata, de Politia Locala Sector 1, din ordinul primarului Andrei Chiliman.

Agentii locali au puricat Parcul Garii de Nord si parculetul din fata Policlinicii CFR, pentru a-i depista pe cei care si-au incropit adaposturi.

Totodata, au fost ridicati cei din reteaua de canalizare. Ulterior, reprezentantii RADET au sigilat gurile de canal.

Persoanele legitimate si cele suspecte au fost duse la sediul Serviciului Ordine si Liniste Publica, din Calea Grivitei nr. 208-210, iar pentru minorii lipsiti de supravegherea parintilor a inceput procedura de institutionalizare in Centrele de Plasament din administrarea Consiliului Local Sector 1. Din pacate, majoritatea minorilor nu accepta sa stea in aceste centre, astfel ca la prima ocazie fug si se reintorc la viata de strada.

Odata cu ridicarea oamenilor fara adapost, a intervenit si Politia Animalelor Sector 1, care a strans zeci de caini fara stapan din zona. Patrupedele au fost cazate in adapostul de pe Soseaua Odai nr. 3-5, unde beneficiaza de spatii moderne pentru care primaria a cheltuit 1,5 milioane euro.

Dupa finalizarea actiunii, reprezentantii Romprest au salubrizat si igienizat intreaga zona. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.