Ontanu vrea si el parcari inteligente

Dupa modelul colegului de la Sectorul 6, Cristian Poteras, primarul Neculai Ontanu vrea si el  parcari “inteligente”, supraetajate, printre blocurile din Sectorul 2 al Capitalei. Singura problema ramane spatiul verde ce va fi acoperit de acesti mastodonti, dar edilul a lansat, vineri, o consultare publica in acest sens, la sfarsitul careia vom afla cine va iesi invingator: posesorii de masini sau aparatorii parculetelor. Cum insa, in criza acuta de locuri de parcare, Ontanu le-a explicat celor de al Asociatiile de Proprietari ca masinile vor ocupa mai putin spatiu daca vor fi parcate pe 4 etaje (cat urmeaza sa aiba “blocul de parcari”), acestia au parut convinsi din start.

Pentru inceput, vor fi 6 module  automate ce vor putea adaposti, in total, 633 de locuri de parcare, in zonele:

• B-dul Chisinau nr. 24, cu 177 de locuri;

• Strada Rascoala 1907 nr. 10, cu 114 de locuri;

• Sos. Pantelimon nr. 330, cu 125 de locuri;

• Sos. Pantelimon nr. 283 – 110 de locuri;

• Sos. Mihai Bravu nr. 47-49, cu 59 de locuri;

• Strada Fainari nr. 8 – 48 de locuri.

Lucrarile de construire (practic, de montare a scheletelor metalice din care este compusa parcarea) sunt programate sa inceapa in luna mai si sa fie gata la safarsitul lui iunie, adica imediat dupa alegerile locale, astfel incat primarul Ontanu sa nu fie acuzat ca le-a tinut pana in ultima clipa, pentru a-si face campanie cu ele.

“In functie de particularitatile zonelor alese, noile parcari de resedinta vor avea dimensiuni variabile si vor fi amenajate in cladiri inalte de patru etaje acoperite de tabla, iar in interior vor fi montate utilaje gen carusel. Fiecare abonat va beneficia de o cartela magnetica au ajutorul careia va parca autovehiculul in interior de unde va fi preluat automat si va fi pozitionat la etajul liber, unde va ramane pana la preluarea lui. Beneficiile net superioare ale noului proiect sunt acelea de-a avea autovehicule protejate de intemperii, de riscul de-a fi furate sau vandalizate, precum si de-a suplimenta locurile de parcare din sectorul 2 prin solutii ingenioase”, ne-a declarat primarul Ontanu.

Locurile de parcare vor fi date spre inchiriere locatarilor din zona, la pretul actual al celor de la sol, adica de 86 de lei pe an.

Parcarile vor avea generatoare de curent, pentru cazurile de avarii in retelele publice de alimentare cu energie electrica, astfel incat sa fie functionale in orice situatie.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei mai are in plan pentru anul acesta amenajarea a 229 de locuri de parcare la sol.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.