Oprescu a scăpat de arest

După aproape două luni de arest, Sorin Oprescu a fost eliberat astăzi, prin decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti. El va fi plasat în arest la domiciliu şi va purta un sistem de supraveghere.

Cum însă Poliţia Română nu deţine un astfel de dispozitiv, va face un referat şi le va cere magistraţilor să îl supravegheze în acelaşi fel ca pe alţi inculpaţi. Concret, Oprescu va intra în supravegherea Secţiei 2 de Poliţie – de pe raza de domiciliu.

Fostul edil i-a convins pe magistraţi că trebuie lăsat în libertate pentru a-şi efectua mai multe investigaţii medicale, deoarece este suspect de cancer la plămâni.

Procurorii au susţinut în faţa instanţei – dar fără succes -, că nu există înscrisuri care să ateste că Oprescu nu poate fi tratat după gratii.

DNA a extins acum 3 zile urmărirea penală faţă de edilul suspendat, astfel că acum este acuzat, pe lângă infracţiunea de luare de mită, de spălare de bani, abuz în serviciu – dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit – şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.