Oprescu, croit sa “arda” deszapezirea

Primarul general Sorin Oprescu a criticat, marti, ineficienta operatorilor de deszapezire din sectoarele 2, 5 si 6, cerand Corpului de Control al Primariei Capitalei sa-i amendeze. Edilul-sef a fost facut de ras, in primul rand, prin lasarea intrarilor in spitale blocate de nameti. Problema a fost rezolvata de rugbistii bucuresteni, care au dat omatul la o parte, in doi timpi si trei miscari, din fata si din curtile spitalelor “Grigore Alexandrescu”, “Sfanta Maria”, “Filantropica”, Spitalul Oftalmologie si Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si de Arsi. “Antrenamentul” a durat cateva ore, iar medicii nu au stiut cum sa le multumeasca. Mai multi bloggeri au venit cu lopata la Spitalul Municipal, cel condus de Oprescu pana in 2008 si parasit acum de firma de deszapezire.

In continuare, operatorii din Bucuresti care au contracte cu primariile de sector (Romprest in sectoarele 1 si 5, Supercom in Sectorul 2, Rosal in Sectorul 3, Urban in Sectorul 6 si REBU in Sectorul 4) au insistat pe curatarea de zapada a marilor bulevarde, in timp ce stradutele laterale raman ingropate in nameti de mai bine de 3 saptamani.

Sorin Oprescu le-a cerut primarilor de sector sa trimita utilaje si pe aceste artere, mai ales ca acum bulevardele sunt cu carosabilul “la negru”. In sectoarele 1 si 2,  firmele care pana mai ieri ridicau masinile parcate neregulamentar le “executa” acum pe gratis si doar pentru cateva minute, pana trec autospecialele cu lama, apoi la pun la loc. Apropiatele alegeri isi spun cuvantul: edilii nu vor sa-i supere pe bucuresteni.

Daca luni traficul a fost un calvar, marti s-a circulat mai bine, dupa ce multi au renuntat la masina personala si s-au dus la serviciu cu mijloacele de transport in comun ale RATB sau cu metroul.

La intersectii s-au format din nou baltoce, iar zapada a inceput sa se innegreasca. Incet, incet, Capitala revine la aspectul sau cenusiu.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.