Oprescu reşapează proiectul lui Videanu de sub Piaţa Romană

Primăria Municipiului Bucureşti a scos de la naftalină un proiect mai vechi de construire a unui pasaj pietonal subteran în Piaţa Romană, croit în 2006, în timpul mandatului de primar general al lui Adriean Videanu. Cu modificări pe ici, pe colo, proiectul este inclus în Planul Urbanistic Zonal lansat în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii până în 21 februarie. Până acum, majoritatea mesajelor transmise de bucureşteni sunt împotriva “introducerii pietonilor sub pământ”.

Pasajul va avea 5 intrări: două la ASE, una la Coloane, una în faţă la BCR şi una între bulevardele Lascăr Catargiu şi Dacia. Vor fi scări fixe, escalatoare şi ascensoare care vor duce în subteran, inclusive la staţia de metrou Piaţa Romană.

Potrivit proiectului aprobat în decembrie 2006 de Consiliul General la Municipiului Bucureşti (CGMB), pasajul pietonal subteran care ar fi trebuit să fie finalizat la un an şi jumătate după începerea lucrărilor, adică în 2008, urma să aibă şi funcţiuni comerciale, pe modelul celui de la Universitate.

Studiul de fezabilitate aferent prevedea ca pasajul să se întindă pe 5.200 mp, cu 970 mp de spaţii comerciale. Municipalitatea prevăzuse atunci 64.633.260 lei pentru această investiţie, dar mandatul lui Videanu s-a încheiat fără această investiţie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.