Oprescu: Staţi în casă!

Pe străzi nu au ieşit prea multe maşini, fiind weekend, dar Sorin Oprescu îi sfătuieşte pe bucureşteni să nu iasă deloc din casă, chiar şi dacă vor să meargă pe jos. Despre utilajele de deszăpezire, primarul general spune că „nu se văd, că este viscol”, dar acţiunea lor ar fi oricum ineficientă din cauza rafalelor puternice care readuc zăpada pe carosabil. Circulaţia este însă periculoasă pentru că zăpada s-a aşternut peste un strat de polei ce s-a format aseară.

„Îi rog respectuos să nu-mi iasă pe stradă, să stea din casă să se odihnească până reuşim noi să deblocăm trotuarele şi străzile. E greu, din cauza circulaţiei. Sunt utilaje dar nu se văd prea tare pentru că e viscolul ăsta Noi o să ne pregătim, dar probabil că vom cere permisiunea ministrului Educaţiei să nu meargă copiii la şcoală (luni, n.r.)”, a declarat el.

Sorin Oprescu susţine că „în acest moment se află în teren 360 de utilaje care acţionează prin pluguit, utilajele intervenind în baterie”.

Edilul s-a deplasat personal în teren (potrivit fotografiei cap de pagină) pentru a verifica dacă utilajele de deszapezire sunt distribuite astfel:

  • Sectorul 1: 70 de utilaje
  • Sectorul 2: 83 de utilaje
  • Sectorul 3: 54 de utilaje
  • Sectorul 4: 52 de utilaje
  • Sectorul 5: 34 de utilaje
  • Sectorul 6: 67 de utilaje

deszapazire, utilaj, zapadaÎmprăștierea cu material antiderapant a fost făcută însă numai în pante și poduri, unde se formează mai repede alunecuș, dar pe străzi este greu, pentru că vântul aruncă substanța antiderapantă.

deszapazire, utilaj, zapada 1

Totuşi, dacă substanţele antiîngheţ ar fi fost distribuite pe marile bulevarde vineri seară, când au început vicolul şi ninsoare, nu s-ar fi format poleiul peste care s-a aşternut apoi stratul de zăpadă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.