Pasajul Pipera, in circulatie

Incepand de luni, Pasajul Pipera din Bucuresti poate fi traversat de masini, dupa ce Politia Rutiera a dat ok-ul iar primarul general Sorin Oprescu a venit personal in inspectie. Constructia trebuia terminata din toamna trecuta, a costat 138 milioane lei, are 800 de metri si supratraverseaza B-dul Barbu Vacarescu si Calea Dorobanti. Pasajul e gata si nu prea, in sensul ca se poate circula pe el, dar din lucrare au mai ramas de facut trotuarele, de amenajat spatiile verzi si locuri de parcare sub el.

“Incepand de acum se poate circula pe pasaj. Ramane sa mai facem mici finisari. Se va lucra si maine, desi este 1 Mai. In primul rand vreau sa le multumesc locuitorilor din zona, care au avut rabdarea necesara sa terminam lucrarile. Sper ca beneficiile se vor vedea imediat, mai ales ca se estimeaza ca pe aici vor trece peste 40.000 de autoturisme. Sper ca nu vor mai exista ambuteiaje, vom supraveghea si semafoarele, iar in ceea ce priveste zgomotul, au fost montate panouri antifonice si vom masura decibelii din zona, astfel incat sa nu existe probleme”, a declarat Sorin Oprescu.

Lucrarile de construire au durat un an si jumatate, iar edilul a precizat ca marile intarzieri au fost provocate de iarna grea, dar si de Enel, care “a spus mai intai ca trebuie sa mute firele de pe stanga pe dreapta, apoi de pe dreapta pe stanga”.

Initial, valoarea constructiei fusese estimata la 106 milioane lei, cu TV cu tot, iar lucrarile au inceput in august 2010, urmand a se finaliza in 18 luni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.