Aproape 60% creștere la traficul de marfă pe Aeroportul Timişoara

aeroport-timisoara-terminalTraficul de marfă a crescut cu 59% pe Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timişoara comparativ cu primele 9 luni ale anului precedent, la 2.808 tone faţă de 1.765 tone, tendinţă pe care administrația aeroportului estimează să se păstreze până la sfârşitul anului.

Traficul de pasageri a crescut cu 42% pe luna septembrie faţă de aceeași lună din 2015, lună calendaristică care a înregistrat cel mai mare număr de pasageri din acest an până acum: 125.872 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi.

Creşterea traficului de pasageri se datorează atât începerii operării curselor aeriene spre noi destinaţii, respectiv Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze, cât şi a frecvenţelor de operare mărite operate de compania aeriană RyanAir spre destinaţiile: Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Frankfurt-Hahn.

Estimăm că la data de 31 decembrie 2016 pe aeroportul Timişoara se va înregistra un trafic anual de 1.150.000 pasageri, în creştere cu 24% faţă de numărul de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe aeroportul din Timişoara în 2015”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.