Piata Valea Ialomitei, cu lift si parcare pe acoperis

Lucrarile de modernizare si reamenajare a Pietei Valea Ialomitei au fost finalizate, astfel ca, marti, primarul Cristian Poteras, a redeschis pentru locuitorii Sectorului 6 un nou complex agroalimentar, cu lift si 100 de locuri de parcare pe acoperis. Finantarea provine dintr-un credit bancar de 9 milioane lei (cu TVA), contractat de Administratia Pietelor Sector 6 si garantat de Primaria Sectorului 6.

Santierul a fost deschis in septembrie 2011, iar modernizarea constat in amenajarea – in incinta pietei – a unei hale noi cu 120 tarabe pentru comercializarea de legume si fructe, precum si 60 spatii comerciale destinate produselor de uz gospodaresc.

Pe acoperisul cladirii a fost amenajata o parcare cu o capacitate de peste 100 de locuri. Locurile de parcare sunt folosite de comercianti, dar vor putea fi si inchiriate de locuitorii din zona. In plus, piata a fost dotata cu un sistem de climatizare si ventilatie, un lift de acces si un sistem de monitorizare video. Suprafata pe care se intinde noua piata este de 6.000 mp desfasurati, aproape dublu fata decat era inainte.

Potrivit primarului Poteras, in cursul lunii mai a intrat si Piata Chilia Veche in programul de reabilitate si modernizare, urmand a fi transformata intr-un complex modern cu spatii bine delimitate si complet utilate. Aspectul placut, izolarea fonica sau filtrarea prafului sunt doar cateva dintre marile beneficii de care se vor bucura comerciatii din piata. La parter, o hala agroalimentara moderna va fi destinata produselor de uz casnic, iar alte 150 de tarabe vor fi puse la dispozitie pentru producatorii agricoli.

Spatiul de la ultimul nivel va adaposti un sistem de supraveghere video performant, care va monitoriza toate pietele din Sectorul 6.

“Modernizarea  Pietei Valea Ialomitei a fost unul dintre obiectivele sociale importante. Prin realizarea acestui proiect am dorit sa ofer cetatenilor Sectorului 6 servicii de calitate si, in primul rand, eliminarea comertului ilegal. Acum, locuitorii Sectorului 6 isi pot face cu incredere cumparaturile in noile piete, si, desi, dotarile pietelor intrunesc standardele europene, preturile practicate vor fi accesibile tuturor”, a precizat primarul Sectorului 6, Cristian Poteras.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Felicitari primariei si domnului Poteras pentru acest proiect. Un complex comercial foarte modern, cu o parcare practica. Un complex asemanator cu a celor de afara. Ar trebui sa avem cat mai multe astfel de “piete”.

  2. Actiunile primarului vorbesc de la sine. Iata de ce Cristian Poteras nu are contracandidat la primaria sectorului 6. Dansul munceste iar altii taie frunze la caini si stiu doar sa promita.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.