Plata parcării de reşedinţă în Bucureşti, până la 31 martie

Bucureştenii care deţin parcări de reşedinţă îşi pot plăti chiria pentru aceste locuri până în 31 martie, în caz contrar locul de parcare urmând a fi redistribuit iar contractul anulat. Reprezentanţii Administraţiilor Domeniului Public anunţă că achitarea locurilor de parcare se poate face odată cu cea a impozitelor şi taxelor locale.

Primăria Sectorului 1 aminteşte că, din 8 ianuarie, cetăţenii sunt aşteptaţi la sediul ADP din B-dul Poligrafiei nr. 4, pentru depunerea documentaţiei necesare reînnoirii contractului încheiat în anul 2012.

În Sectorul 1 există peste 8.000 de locuri de parcare de reşedinţă, care se adaugă celor peste 100.000 de locuri gratuite, create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare.

În Sectorul 2 există circa 18.000 locuri de parcare cu plată, dar cetăţenii nu sunt obligaţi să se prezinte pentru reînnoirea contractelor.

Cei care doresc să închirieze un loc de parcare în Sectorul 3 trebuie să se prezinte la sediul serviciului din str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 2-4, iar cei care deţin astfel de locuri să îşi plătească obligaţiile fiscale. Numărul total de parcări de reşedinţă este de 50.000.

Plata aferentă ocupării locurilor din parcările de reşedinţă din Sectorul 4 se poate face la cele trei sedii ale Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 4. Solicitanţii trebuie să aibă domiciliul pe raza Sectorului 4, aceştia putând obţine un singur loc de parcare corespunzător domiciliului declarat, pentru autoturismul proprietate personală sau cumpărat în leasing.

Închirierea locurilor de parcare din Sectorul 4 se face pe baza cererii tip eliberate de Serviciul Parcări din str. Străduinţei nr.1, Sector 4, conform tabelelor întocmite de către Asociaţiile de Proprietari ale blocurilor limitrofe parcajelor şi în limita locurilor alocate existente pe teren.

Acordul de utilizare a locului de parcare se încheie pe o perioadă de un an, iar dacă acordul nu este ridicat de beneficiar în termen de 60 de zile de la întocmire, acesta devine nul. După ridicarea acordului, beneficiarul este obligat să achite taxa aferenta utilizării locului de parcare (în valoare de 59 lei sau 78 lei, în funcţie de zonă) la DGTIL Sector 4 cu sediul in Calea Şerban Vodă nr. 43.

Acte necesare închirierii:

  • cerere de închiriere
  • copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respective
  • copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine
  • plan topografic de situaţie scara 1:500 cu amplasamentul locului de parcare solicitat
  • o taxă care variază în funcţie de zonă, de la 50 la 90 lei/loc/autoturism/an.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.