Biciclete gratuite pentru plimbari in parcul Kiseleff

Pentru al 4-lea an consecutiv, Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Gate au deschis in parcul Kiseleff sistemul gratuit de bike-sharing, primul din Romania. Copiii, parintii si chiar bunicii sunt invitati la o plimbare gratuita cu bicicleta, prin programul ”La Pedale”, pana la mijlocul lunii noiembrie.

Sunt puse la dispozitie celor aflati in trecere sau veniti special sa “se dea pe doua roti” 250 de biciclete verzi. Se prezinta doar buletinului de identitate si se incheie iute un contract de dare in folosinta valabil 2 ore. Cei dornici sa faca o plimbare trebuie sa stie sa mearga cu bicicleta, sa cunoasca regulile de circulatie, sa aiba un comportament decent si sa aduca bicicletele inapoi in stare buna de functionare.

“Mersul pe bicicleta a devenit aproape un simbol al civilizatiei urbane europene din secolul XXI. In marile orase din Europa, oamenii au inteles ca lupta cu aglomeratia din trafic nu poate fi castigata la volanul automobilului. De aceea, apeleaza intr-un numar cat mai mare la acest mijloc de transport sanatos, curat si – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primariei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei solutii europene la traficul din ce in ce mai sufocant din Bucuresti. Ne urcam pe bicicleta (si) pentru ca vrem ca Bucurestiul sa semene cu marile orase din Europa”, afirma Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 al Capitalei.

Modele si pentru copii

Bicicletele sunt disponibile in doua modele – pentru copii si adulti – si pot fi inchiriate pentru maxim doua ore, doar in perimetrul parcului. Centrul ”La Pedale” este deschis de luni pana vineri inntre orele 10:00-18:00, iar sambata si duminica, de la 10:00 la 19:00.

In anii trecuti, peste 70.000 de locuitori ai Capitalei au pedalat pe una dintre bicicletele puse la dispozitia lor de Primaria Sectorului 1, care promoveaza mersul pe bicicleta in oras, dupa un model implementat deja cu succes in principalele capitale europene. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.