Polițiști de la Serviciul Rutier Argeș, acuzați de multiple infracțiuni

Efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia – în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite -, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat sunt infracțiunile comise de 3 agenţi de poliţie de la IPJ Argeş – Serviciul Rutier, un agent de la Poliţia Locală Piteşti și o altă persoană.

Toți sunt urmăriți penal de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Ieri au fost reținuți de anchetatori doi dintre polițiști iar unul (I.V.I.) a fost plasat sub control judiciar iar celălalt (M.A.L.) este prezentat astăzi Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

“În fapt, s-a reţinut că, agentul de poliţie M.A.L. a primit, la data de 23.09.2015, suma de 300 lei, de la un conducător auto ce a fost oprit în trafic pentru săvârşirea unor contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a renunţa la sancţionarea acelei persoane cu amendă contravenţională şi a-i aplica sancţiunea avertismentului. De asemenea, în perioada august 2015 – aprilie 2016, agenții de poliţie I.V.I. şi M.A.L. au administrat în fapt o societate comercială, încălcându-şi astfel atribuţiile de serviciu referitoare la incompatibilităţile stabilite de statutul poliţistului, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite”, precizează Direcția Generală anticorupție (DGA).

Totodată, “agentul de poliţie M.A.L. şi cetățeanul D.T.L., la data de 06.04.2016, au condus un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice, iar agenții de poliţie M.A. şi V.C. şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, părăsind itinerariul de patrulare stabilit la intrarea în serviciu pentru a însoţi autoturismul neînmatriculat cu autospecială MAI”.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de D.I.P.I. şi D.O.S.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.