Poteras a construit o gradinita noua, cu incalzire prin pardoseala

Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, a inaugurat, vineri, o gradinita noua, construita in curtea Gradinitei nr. 41, din Str. C-tin. Titel Petrescu nr. 12. Este vorba despre un corp nou de cladire, format din subsol, parter si doua etaje. Constructia are o suprafata de 713 m.p. si  este dotata cu echipamente de ultima generatie. Prin darea in folosinta a noii gradinite, vor fi asigurate in plus 8 pana la 12 grupe de copii, ceea ce inseamna un numar de aproximativ 300 de locuri.

“Noua gradinita este anvelopata termic, iar ca element de noutate trebuie mentionat faptul ca incalzirea generala este introdusa in pardoseala. Sistemul de incalzire si de preparare a apei calde menajere este asigurat de panouri solare de ultima generatie – si este prima gradinita din Romania care beneficiaza de un astfel de sistem. Avantajele incalzirii prin pardoseala sunt multe: creste gradul de siguranta pentru copii, intrucat se elimina pericolul accidentarii de muchii dure si ascutite; se utilizeaza mai bine spatiul; se face economie mare de energie – aprox. 60%; ofera confort sporit, prin realizarea unei temperaturi uniforme, copiii putandu-se juca pe pardoseala fara riscul de a raci”, ne-a declarat Poteras.

Gradinita este dotata si cu un bazin de apa pentru  incendiu, conectat la un sistem de hidranti exterior si interior, cu sistem de detectie si avertizare la incendiu, sistem audio centralizat in spatiile unde se desfasoara activitati, precum si cu un spatiu de aparare civila pentru tot personalul gradinitei, inclusiv pentru copii.

Investitia a costat aproximativ 9 milioane de lei si a fost derulata cu fonduri alocate prin Hotarari de Guvern si cu bani de la bugetul local, a precizat edilul. El aminteste ca sporirea numarului de locuri in gradinitele Sectorului 6, a fost una dintre prioritatile sale permanente. “Am investit masiv in dotarea si amenajarea vechilor gradinite din Sectorul 6, pentru ca toti micutii sa poata beneficia de cele mai moderne dotari. Copiii isi desfasoara acum activitatile educative intr-un mediu extrem de placut”, a mais pus primarul Poteras.

14 cladiri mansardate

In ultimii 4 ani, Primaria Sectorului 6 a mansardat 14 gradinite si a obtinut, astfel,  3.500 de locuri noi. Pentru criza de locuri cu care se confrunta Capitala in invatamantul prescolar, ideea mansardarii cladirilor a fost salvatoare: toti copiii din Sectorul 6 cu varste de gradinita au un loc asigurat intr-una dintre unitatile prescolare administrate de Primarie, sustine Poteras. Alte trei noi corpuri de gradinita, cu un numar total de 900 de locuri, vor fi date in folosinta pana la sfarsitul acestui an, promis edilul Sectorului 6.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Da, intradevar, observ ca se mizeaza pe modernizare si acest lucru nu poate decat sa ne bucure. Felicitari primariei pentru aceasta realizare!

  2. copiii nostri isi vor putea petrece timpul intr-o gradinita moderna, dotata cu toate utilitatile si sper ca acest exemplu sa fie urmat peste tot! felicitari ps6

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.