Primăria Bucureşti construieşte o sală multifuncţională la Lia Manoliu, cu 80 mil euro

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pune la bătaie 80.597.950 de euro, inclusiv TVA, pentru construirea unei săli multifuncţionale în Complexul Sportiv “Lia Manoliu”, proiectul fiind aprobat, sâmbătă, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Lucrările vor dura 24 de luni de la momentul începerii, pe un teren primit de municipalitate în toamna trecută, de la Ministerul Educaţiei. În sală vor fi practicate următoarele sporturi: tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, hochei pe role, floorball, box, atletism, gimnastică, tir sportiv, scrimă, tenis de masă, dar şi a altele.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate, construcţia va avea o amprentă la sol de 10.000 mp şi un regim de înălţime S+P+3E. Arena multifuncţională va avea o suprafaţă totală de 40.000 mp şi o capacitate de 12.000 de persoane.

Sala va avea “toate dotările aferente activităţilor sportive, de divertisment şi de afaceri” şi va fi acoperită cu o structură de grinzi cu portantă ridicată şi învelitoare din tablă vopsită în câmp electrostatic şi luminatoare de sticlă.

“Construirea sălii multifuncţionale moderne şi impresionante, presupune utilizarea celor mai noi tehnologii, în vederea facilitării unei transformări funcţionale rapide, din arenă sportivă în scenă de concert, sau centru pentru congrese. (…) Trecerea rapidă de la o manifestare la alta presupune posibilitatea reamenajării în cel mai scurt timp. Astfel, este esenţial să fie avută în vedere şi optimizarea costurilor de reamenajare”, se precizează în Raportul de specialitate al proiectului de hotărâre CGMB.

Academia de Tenis

CGMB a aprobat, prin hotărâre, şi indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru construirea Academiei de Tenis în Compexul Sportiv Lia Manoliu, care va avea 6 terenuri de tenis şi gradene pentru 1.300 de spectatori şi care ar urma să coste 1,75 milioane de euro, bani alocaţi tot din bugetul Primăriei Capitalei.

La sfârşitul lunii noiembrie 2012, Guvernul a transferat Primăriei Capitalei un teren de peste 52.000 mp din Complexul “Lia Manoliu” pentru construirea unei săli de sport multifuncţionale, cu condiţia începerii lucrărilor în termen de 1 an şi a finalizării sălii în 3 ani.

Desigur, sala de 12.000 de locuri va fi propice şi pentru mitingurile electorale, deoarece un stadion cum este Arena Naţională nu va mai putea fi umplut prea curând cu 80.000 de simpatizanţi, aşa cum s-a întâmplat în toamnă cu activiştii USL.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.