Rabla, suplimentată cu 20.000 de prime de casare

Persoanele fizice mai pot anul acesta să-și înlocuiască mașina veche cu una nouă, mai puțin poluantă, beneficiind de o parte din bani de la stat prin programul „Rabla Clasic”, care a fost suplimentat de Administrația Fondului pentru Mediu cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Astfel, numărul primelor de casare din acest an îl va depăși pe cel acordat până acum în cei 16 ani de când se derulează acest program. În total, în 2019 sunt alocate 55.000 de prime de casare.

Cuantumul primei este de 6.500 de lei pentru fiecare mașină uzată, mai veche de opt ani. Voucherul se folosește la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcționare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).

La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei, în cazul unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) şi/sau un ecobonus de 1.700 lei, la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, ajungându-se astfel la acordarea unei finanțări în cuantum de 9.200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.