RAR: Crește numărul vehiculelor “verzi”

Numărul autovehiculelor electrice noi, care au fost prezentate la Registrul Auto Român (RAR) pentru a obține “buletin” românesc, este cu 50% mai mare în primele 6 luni ale anului, față de întreaga perioadă din 2018, informează RAR, în 8 iulie, într-o postare pe Facebook.

foto: RAR Bacău

Lucrătorii RAR au remarcat că din ce în ce mai mulți români solicită eliberarea cărții de identitate a vehiculului (CIV) pentru mașini electrice sau hibride.

Iată cum arată cifrele:

În primele șase luni ale acestui an, 3.513 vehicule hibride noi și 1.562 rulate s-au înregistrat în evidențele RAR. În aceeași perioadă s-au înregistrat 1.503 vehicule electrice noi și 97 rulate.

În tot anul 2018 s-au prezentat la RAR 4.580 de vehicule hibride noi și 2.377 rulate, 1.050 de mașini electrice noi, dar și 110 rulate.

Dacă în 2018 au venit la Registrul Auto Român 8.117 vehicule electrice și hibride, în prima jumătate a acestui an numărul lor a ajuns deja la 6.675.

Registrul Auto Român vă recomandă să fiți atenți ca vehiculul pe care îl achiziționați să fie destinat pieței din Europa, pentru a nu întâmpina dificultăți cu omologarea. În caz contrar, omologarea ar putea fi un proces elaborat, de lungă durată și costisitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.