RATB: Control permanent în tramvaiele 14 şi 20, în cadrul campaniei de monitorizare a fluxului de călători

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a început, astăzi, o amplă campanie de control şi monitorizare a fluxului de pasageri pe fiecare traseu al mijloacelor de transport pe care le deţine, cu scopul de a combate  călătoriile frauduloase şi, totodată, de a colecta informaţii pentru a oferi servicii de o mai bună calitate bucureştenilor în funcţie de cererea de transport pe anumite linii şi în anumite intervale orare.

“În prima etapă, începând de astăzi, 05.05.2014,  pe liniile de tramvai 14 şi 40 va fi iniţiat un proiect care vizează implementarea unei modalităţi noi de organizare a activităţii de control a titlurilor de călătorie. Acesta presupune prezenţa unor reprezentanţi ai Corpului de control al Regiei în fiecare vehicul, având rolul de a monitoriza fluxul de călători şi de a oferi informaţii privind validarea titlurilor de călătorie, precum şi verificarea acestora”, precizează conducerea RATB, într-un comunicat remis redacţiei.

Persoanele care nu deţin titlu de transport valabil nu vor putea să-şi continue călătoria şi vor fi îndrumate către punctele de vânzare pentru achiziţionarea unui titlu de transport. De asemenea, acestora li se va prezenta şi opţiunea procurării unui abonament de o zi prin SMS.

În următoarea etapă, proiectul va fi extins şi pe alte linii de transport public.

“Dorim să subliniem că, pe baza datelor relevante privind numărul de călători transportaţi, Regia va obţine informaţii reale şi utile, care să permită o analiză corectă a cererii de transport şi să ofere posibilitatea adaptării numărului de vehicule  la cererea înregistrată pe fiecare linie, zonă, interval orar. De aceea, îi rugăm pe călătorii noştri ca în această perioadă să colaboreze cu personalul RATB şi să valideze toate cardurile, indiferent de titlurile de călătorie deţinute. Sperăm că sprijinul şi înţelegerea bucureştenilor ne vor ajuta în demersul nostrum”, se mai arată în comunicat.

Parcul auto al RATB este compus din 1.961 de vehicule, astfel: 516 tramvaie, 297 de troleibuze şi 1.148 de autobuze, dar numărul lor zilnic scos pe traseu fluctuează.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.