Restrictii auto in Capitala pe 9 mai, de Finala Europa League. Oprescu cere zi libera in scoli

Traficul rutier va fi restrictionat in centrul Bucurestilor si in perimetrul Arenei Nationale, toata ziua de miercuri, 9 mai, cand va avea loc Finala Europa League, anunta Brigada Rutiera a Capitalei. La randul sau, primarul general Sorin Oprescu a cerut, vineri, Ministerului Educatiei  si Inspectoratului Scolar al Capitalei sa declare 9 mai zi libera in toate unitatile de invatamanant din Bucuresti, pentru o organizare cat mai buna a competitiei sportive. Totodata, reprezentantii Primariei Capitalei, Politiei, Jandarmeriei, ISU si SMURD au luat toate masurile pentru desfasurarea in bune conditii a evenimentului.

Miercuri sunt asteptati la Bucuresti aproximativ 20.000 de turisti spanioli, sustinatori ai echipelor Atletico Madrid si Atletic Bilbao. Insa numarul acestora va fi dublat sau chiar triplat de alti turisti, din tara si state europene.

In Piata George Enescu si in Piata Constitutiei vor fi organizate doua “Fan Zone”. Cel din Piata George Enescu va functiona in data de 9 mai, de la ora 8.00 la ora 20.00.

Restrictii auto la Fan Zone P-ta Enescu

Traficul va fi restrictionat, astfel:

* pe strada C.A. Rosetti, intre Calea Victoriei si B-dul N. Balcescu

* pe strada Franklin, intre Calea Victoriei si B-dul Magheru

* pe strada Nicolae Golescu, intre strada George Enescu si strada C.A. Rosetti.

Rute ocolitoare

Conducetorii auto vor fi nevoiti sa aleaga urmatoarele rute ocolitoare:

  • Calea Victoriei – strada Dem I. Dobrescu – B-dul N. Balcescu
  • B-dul N. Balcescu – B-dul Gheorghe Magheru – Piata Romana.

Restrictii auto la Fan Zone P-ta Constitutiei

Al doilea “Fan Zone”, din Piata Constitutiei va functiona de la ora 8,00 pana a doua zi, la ora 2,00. Traficul va fi restrictionat pe:

* B-dul Unirii, intre B-dul I.C. Bratianu si B-dul Libertatii

* pe bretelele din Piata Constitutiei, partea dinspre Ministerul de Finante si Parchetul General catre B-dul Unirii.

Rute ocolitoare

Politistii Brigazii Rutiere ii sfatuiesc pe soferii bucuresteni sa aleaga urmatoarele rute ocolitoare: B-dul Unirii – Piata Unirii – Splaiul Independentei – B-dul Natiunile Unite – strada Izvor sau B-dul Libertatii si Calea 13 Septembrie – B-dul Libertatii – Rond Cosbuc – B-dul Regina Maria – B-dul Unirii.

Restrictii auto la Arena Nationala

Vor fi impuse restrictii rutiere si in zona Arenei Nationale: in zilele de 9 mai, incepand cu ora 9.00 si in ziua de 10 mai, pana la ora 4.00, traficul rutier va fi restrictionat pe B-dul Basarabia intre Piata Hurmuzachi si B-dul Chisinau, precum si pe strazile laterale care intersecteaza artera respectiva sau care acced la stadion.

Restrictii rutiere vor fi si pe urmatoarele artere: strada Maior Coravu, intre Sos. Mihai Bravu si intrarea in stadion, precum si pe strazile care intersecteaza artera respectiva sau care acced la stadion, strada Vatra Luminoasa, intre Sos. Mihai Bravu si B-dul Pierre de Coubertin, precum si pe strazile care intersecteaza artera respectiva sau care acced la stadion, B-dul Pierre de Coubertin, intre soseaua Iancului si rondul de la intrarea in stadion, precum si pe strazile care intersecteaza artera respectiva sau care acced la stadion.

Rute ocolitoare

Soferii pot alege mai multe rute ocolitoare: soseaua Mihai Bravu – B-dul Ferdinand I – soseaua Pantelimon – B-dul Chisinau – B-dul Nicolae Grigorescu, soseaua Mihai Bravu – bulevardul Camil Ressu – strada Liviu Rebreanu, soseaua Mihai Bravu – strada Baba Novac – B-dul Nicolae Grigorescu, soseaua Pantelimon – soseaua Morarilor – B-dul Constantin Brancusi – strada Baba Novac – soseaua Mihai Bravu.

Parcarea interzisa

Brigada Rutiera va interzice oprirea, stationarea si parcarea, incepand cu data de 8 mai, ora 20,00 si pana pe 10 mai, ora 6,00, pe urmatoarele artere rutiere:

  • B-dul Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si B-dul Chisinau
  • Piata Hurmuzachi si soseaua Mihai Bravu, intre Piata Hurmuzachi si soseaua Iancului
  • strada Maior Coravu, intre soseaua Mihai Bravu si stadion
  • strada Vatra Luminoasa, intre soseaua Mihai Bravu si B-dul Pierre de Coubertin
  • B-dul Pierre de Coubertin, intre soseaua Iancului si stadion
  • B-dul Unirii, intre B-dul I. C. Bratianu si B-dul Libertatii
  • Piata Constitutiei cu bretelele de acces spre Ministerul de Finante si Parchetul General catre B-dul Unirii
  • Piata George Enescu, strada Franklin, intre Calea Victoriei si B-dul Magheru, strada C.A. Rosetti, intre Calea Victoriei si B-dul N. Balcescu.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.