Restricții pe Șos. Kiseleff, între Piața Presei și Arcul de Triumf

Începând din această seară și până marți noapte (20 – 24 martie), Primăria Capitalei restricționează circulația pe șoseaua Kiseleff, între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, pentru montarea ultimelor două tronsoane ale pasajului pietonal de la Piața Presei. Operațiunea fusese anunțată pentru 6-8 martie dar valul de ninsori și vânt a determinat amânarea ei.

Iată restricțiile:

– de astăzi de la ora 23.00 și până duminică la ora 10.30 se închide laterala de trei benzi de pe sensul spre Piața Presei Libere, pentru montarea primului tronson al pasajului pietonal. În acest interval, pe zona centrală a șoselei Kiseleff se va circula în sens unic dinspre Arcul de Triumf către Piața Presei Libere.

– de duminică, 22 martie, ora 11.00, până marțea viitoare, 24 martie, ora 24.00, se va închide zona centrală a arterei șoseaua Kiseleff pentru montarea celui de-al doilea tronson al pasajului pietonal.

Din această cauză, din această seară de la ora 23.00 și până duminică la ora 10.30, stația de autobuze „Muzeul Satului”, aferentă liniilor 131, 205, 330, 331 și 335, pe sensul spre Piața Presei Libere, se suspendă iar autobuzele liniilor amintite mai sus, precum și cele de pe linia 783, vor circula pe zona centrală a arterei șoseaua Kiseleff.

Circulația pe sensul spre Arcul de Triumf se va desfășura normal.

Pasajul pietonal este parte componentă a Pasajului rutier de la Piaţa Presei Libere. Întregul proiect presupune realizarea unui pasaj rutier de circa 700 m, pe sensul dinspre DN1 spre B-dul Kiseleff şi B-dul Mărăşti, şi a două pasaje pietonale subterane: unul nou şi scurtarea şi modernizarea celui existent.

La sfârșitul lui noiembrie 2014, constructorul a montat elementele prefabricate ale noului pasaj subteran, lucrarea fiind realizată 60%.

Primarul general Sorin Oprescu promitea atunci că pasajul ar putea fi gata în această primăvară.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.