Restricţii timp de 6 luni pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei va începe din 24 februarie modernizarea Căii Victoriei între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei, astfel că traficul rutier va fi restricţionat pe două benzi. Lucrările vor dura 6 luni, până la 1 august, iar la final vor mai fi din 3 benzi şi jumătate numai 2 benzi pe sensul unic, cu o a treia de încadrare în zona intersecţiilor, pentru virajul la stânga sau la dreapta. Autorităţile au decis să renunţe la o bandă şi jumătate din carosabil pentru a extinde trotuarele şi a amenaja piste pentru biciclişti. Totul va costa 8,7 milioane de lei.

„Odată cu deschiderea bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, care este alternativă la Calea Victoriei şi Bulevardul Lascăr Catargiu deoarece preia o parte importantă dintre maşinile care traversează oraşul de la Nord la Sud, este posibilă extinderea trotuarelor de pe Calea Victoriei, pentru a readuce acest bulevard la ceea ce reprezenta el de fapt, o zonă de promenadă din Centrul Bucureştiului. Lucrările de modernizare vor viza şi amenajarea pistelor pentru biciclişti. Spaţiul necesar acestor lucrări va fi obţinut prin renunţarea la o bandă şi jumătate din carosabil“, a declarat, astăzi, primarul general Sorin Oprescu.

Simularea autorilor proiectului apare în imaginea de cap de pagină. Iar acum Calea Victoriei arată aşa:

calea victoriei prezent

Pistele pentru biciclişti vor fi delimitate de benzile de circulaţie prin borduri înalte de 10 cm, iar trotuarele, prin bolarzi.

Traficul rutier se va desfăşura pe două benzi cu sens unic,

Vor fi modernizate, totodată, reţeaua de iluminat public, spaţiile verzi şi mobilierul urban.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.