Romania, realeasa la presedintia Conferintei Europene a Aviatiei Civile – ECAC

Catalin Radu, directorul Directiei Generale Aviatie Civila din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, a fost reales presedinte al Conferintei Europene a Aviatiei Civile (ECAC), cu ocazia celei de-a 33-a sesiuni plenare a organizatiei, care a avut loc in perioada 10-11 iulie la Strasbourg (Franta). In cadrul conferintei au fost abordate subiecte precum securitatea si siguranta in aviatie, managementul traficului aerian, dar si probleme de ordin economic, cum ar fi bugetul organizatiei pentru urmatorii trei ani.

Detinerea presedintiei ECAC este o oportunitate pentru Romania si MTI, atat in ceea ce priveste vizibilitatea crescuta a tarii noastre in comunitatea aviatica internationala, cat si din perspectiva aportului crescut pe care il poate aduce in domeniul aviatiei civile europene.

ECAC are rolul de a dezvolta cooperarea intre cele 44 de state membre, in vederea armonizarii standardelor de aviatie in Europa

Romania, ca stat membru ECAC, participa activ la grupurile de lucru stabilite pentru diferitele domenii ale aviatiei civile inca din anul 1991. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.