Românii, nemulţumiţi de transportul urban

România se află pe locul 24 în Uniunea Europeană la gradul de satisfacţie faţă de calitatea transportului urban. Nemulţumirile vizează în special curăţenia din mijloacele de transport în comun şi din staţii, potrivit unui Eurobarometru publicat, astăzi, de Comisia Europeană.

Potrivit sondajului, 24% dintre români au spus că nivelul lor de mulţumire este scăzut, pentru 23% este mediu, pentru 25% – bun şi pentru 28% – ridicat.

Când vine vorba de confortul din staţii (adăpost, scaune), România se clasează pe penultimul loc (înaintea Italiei şi Maltei), cu 13% dintre respondenţi foarte nemulţumiţi de condiţii şi 28% destul de nemulţumiţi.

România se clasează pe acelaşi loc şi în ceea ce priveşte curăţenia din staţii, cu 14% dintre cei chestionaţi declarându-se foarte nemulţumiţi şi 26% destul de nemulţumiţi.

La curăţenia din mijloacele de transport, 19% dintre români s-au arătat foarte mulţumiţi, 41% – destul de mulţumiţi, 23% – destul de nemulţumiţi şi 9% – foarte nemulţumiţi (locul 25).

Totodată, numai 20% dintre românii din zona urbană sunt foarte mulţumiţi de punctualitatea mijloacelor de transport, iar 43% sunt destul de mulţumiţi (locul 23).

România se plasează pe locul 14 atunci când vine vorba despre satisfacţia călătorilor faţă de facilităţile oferite pentru cumpărarea biletelor de transport. Astfel, 32% s-au declarat foarte mulţumiţi de acest aspect, 43% destul de mulţumiţi, în timp ce 9% sunt destul de nemulţumiţi şi 3% foarte nemulţumiţi. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.