Rovana Plumb s-a întâlnit cu reprezentanții COTAR

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a continuat în 5 februarie seria întâlnirilor cu reprezentanții patronatelor din transporturile rutiere începute în 4 februarie. Astfel, demnitarul a primit la sediul Ministerului Transporturilor delegația Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România – COTAR.

Din delegația Ministerului Transporturilor au făcut parte: secretarul de stat coordonator Dragoș Virgil Titea, reprezentanții direcțiilor de specialitate din cadrul ministerului și reprezentanții Autorității Rutiere Române (ARR).

Printre temele abordate au fost aspectele referitoare la efectele produse prin intrarea în vigoare a OMT nr. 1824/2018, prelungirea valabilității programului interjudețean 2013-2019 pentru o perioadă de 4 ani, trecerea activității de „rent a car” la ARR, aplicarea în cazul transportului rutier al aceluiași regim al subvenției pentru elevi și studenți existent în transportul pe calea ferată, precum și modificarea cadrului normativ în vederea eliminării ”pirateriei” din transporturi.

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb a reafirmat dorința conducerii ministerului de a rezolva împreună cu toți partenerii sociali problemele care există în domeniile de activitate gestionate de MT.

”Am văzut că ați organizat o serie de proteste legate de inițiativele legislative ale Ministerului Transporturilor, în special cele referitoare la „pirateria” din transporturile rutiere. Din comunicarea dumneavoastră, am observat că, în prezent, doriți să aveți un dialog sincer și constructiv cu reprezentanții ministerului. Ceea ce vă propun eu este ca inițiativa dumneavoastră să se concretizeze prin discuții periodice și identificarea unor soluții la problemele semnalate. Răspunsul meu și al Ministerului Transporturilor este că pentru fiecare dintre problemele ridicate trebuie să găsim soluția legală care să permită atât dezvoltarea, în condiții de concurență, a operatorilor români de transport cât și asigurarea unui nivel de siguranță și confort pentru pasageri”, a declarat Rovana Plumb.

În finalul discuțiilor, părțile au convenit ca următoarea întâlnire cu reprezentanții COTAR și FORT să aibă loc în data de 15 februarie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.