S-a deschis Staţia Oficială de Taxi Gara de Nord Bucureşti (zona COLOANE)

Începând de sâmbătă, 16 noiembrie, la Gara de Nord din Bucureşti funcţionează Staţia Oficială de Taxi, administrată de SC Meridian Taxi SRL, societate desemnată câştigătoarea prin licitaţie publică deschisă. Drept bonus, călătorii care ajung astăzi în cea mai mare staţie CFR din ţară au posibilitatea să comande gratuit un taxi prin intermediul a 4 dispozitive cu touchscreen amplasate la ieşirea/intrarea din gară, în zona coloanelor, unde se află zona de îmbarcare/debarcare. Noul sistem a fost introdus pentru a elimina taxiurile “pirat”, a anunţat directorul general al companiei CFR SA, George Micu, prezent la inaugurare. Numele firmelor de taxi autorizate pentru preluarea/debarcarea clienţilor şi tariful practicat de acestea sunt afişate pe dispozitivele cu touchscreen.

“Acest serviciu nu costă nimic în plus şi dă posibilitatea călătorilor să aibă cele mai bune preţuri, putând să îşi aleagă de pe ecran compania pe care o doresc. Deocamdată sunt doar două companii, în curând vor fi trei. Toate celelalte companii care vor dori să acceseze acest serviciu sunt libere să o facă, pentru că se va asigura un acces liber pentru toată lumea”, a mai spus managerul CFR SA.

El a precizat că pasagerii vor fi anunţaţi periodic prin mesaje audio, dar şi prin afişaj de unde pot comanda taxiuri autorizate şi se va colabora cu Poliţia Rutieră, astfel încât să li se interzică taximetriştilor pirat staţionarea pe trotuarele şi în zona trecerilor de pietoni de lângă ieşirile laterale din Gara de Nord.

“În toată gara sunt puse bannere pentru a dirija călătorii spre această zonă. Mai avem o problemă cu ieşirile laterale, unde s-au pus deja indicatoare, dar acolo nu sunt staţii autorizate de taxi”, a mai spus Micu.

taxi gara-Jean-Mihai PALSU

La rândul său, directorul executiv al Meridian Taxi, Lucian Marin, a declarat că pentru închirierea spaţiului din faţa Gării de Nord, compania pe care o reprezintă plăteşte preţul de pornire al licitaţiei, adică 1.500 de lei pe lună, plus costurile de publicitate de pe indicatoarele informatice.

Meridian Taxi a fost singurul participant la licitaţie, a precizat el, iar motivul l-au reprezentat investiţiile foarte mari, de aproximativ 50.000 de euro, ce trebuie făcute anual.

“Împreună cu celelalte două companii acoperim aproximativ 40% din piaţă şi suntem convinşi că vom acoperi tot necesarul de călători pe care îl va furniza Gara de Nord”, a spus Lucian Marin.

El a adăugat că fost făcută o statistică privind numărul de călători care ar putea apela zilnic la serviciile de taxi din zona Gării de Nord, dar din cei 10.000 de călători înregistraţi zilnic, până acum 300-400 apelau la serviciile taximetriştilor “pirat”.

“Credem că de acum am putea înregistra 2.000-3.000 de comenzi pe zi. Oamenii trebuie să înţeleagă că este o staţie autorizată, fără tarif suplimentar şi fără să existe pericolul ca ei să fie refuzaţi”, a precizat Marin.

Preluarea, dirijarea şi îmbarcarea clienţilor în taxiurile din spaţiul de îmbarcare/debarcare se face în ordinea primirii comenzii. Zona este dotată cu sistem de supraveghere video care funcţionează permanent şi este delimitată prin două bariere automate ce permit numai accesul taxiurilor autorizate.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.