Sambata nu se circula la Universitate: se aduc statuile. Troleibuzele au traseul scurtat

Primaria Capitalei va aduce sambata, incepand cu ora 5.30, pe amplasamentul initial de la Universitate, cele 4 statui reprezentandu-i pe Ion Heliade Radulescu, Mihai Viteazu, Gheorghe Lazar si Spiru Haret, mutate in Parcul Izvor in momentul inceperii lucrarilor la parcarea subterana. Operatiunea va dura o zi intreaga, iar traficulrutier va fi oprit in zona. Vor putea circula numai autobuze, troleibuzele urmand sa intoarca fie la Piata Operei, fie la Piata Rosetti.

“Reamplasarea statuilor constituie una dintre ultimele etape ale construirii parcarii de la Universitate, urmand ca, in urmatoarele saptamani, obiectivul de investitii sa fie finalizat. In prezent, structura parcarii a fost terminata in intregime si se lucreaza la finisajele interioare, la rampele de acces si la amenajarea de suprafata”, a declarat, vineri, Sorin Oprescu.

Cum parkingul este aproape gata si se poate amenaja piateta de deasupra, inaugurarea se anunta a fi spre sfarsitul campaniei electorale, desi, initial, primarul general anuntase evenimentul pentru aprilie.

Parcarea de la Universitate este structurata pe trei niveluri si va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete. Suprafata terenului pe care se construieste parcarea este de 8.507 mp.

Mutarea statuilor va bulversa circulatia in tot centrul, pe tot parcursul zilei de sambata. Un vehicul agabaritic va transporta mastodontii de piatra de langa Palatul Parlamentului pana la Universitate, pe traseul Str. Izvor – B-dul Libertatii – Piata Constitutiei – B-dul Unirii – B-dul I. C. Bratianu – Piata Universitatii.

Traficul va fi restrictionat din 5 mai, ora 00:00, pana in 6 mai, ora 24:00, pe B-dul Carol I si B-dul Regina Elisabeta, intre Piata Universitatii si Calea Victoriei, pana la reinstalarea statuilor.

Unde intorc troleibuzele

Astfel, nu vor avea voie in zona decat autovehiculele de transport in comun ale RATB, si nici acelea toate: troleibuzele vor avea liniile scurtate, intrucat se va intrerupe alimentarea cu energie electrica a liniilor pe Bd. Regina Elisabeta, intre Str. Academiei si Piata Universitatii.

Troleibuzele din zona vor intoarce fie la Opera, fie la P-ta Rosetti, astfel:

  • Linia 61 va functiona pe traseul de baza numai intre terminalul ‘Master’ si intersectia Bd. Eroii Sanitari/Splaiul Independentei (Piata Operei). Troleibuzele vor purta suplimentar inscriptia de traseu: “Intoarce la Piata Operei”.
  • Linia 66 va functiona pe traseul de baza numai intre terminalul ‘Spitalul Fundeni’ si Piata Rosetti. Troleibuzele vor purta suplimentar inscriptia de traseu:, “Intoarce la Piata Rosetti”.
  • Linia 69 va functiona pe traseul de baza numai intre terminalul ‘Valea Argesului’ si intersectia Bd. Eroii Sanitari/Splaiul Independentei (Piata Operei). Troleibuzele vor purta suplimentar inscriptia de traseu: “Intoarce la Piata Operei”.
  • Linia 70 va functiona pe traseul de baza numai intre terminalul ‘Bd. Basarabia’ si Piata Rosetti. Troleibuzele vor purta suplimentar inscriptia de traseu:,,Intoarce la Piata Rosetti’.
  • Linia 85 va functiona pe traseul de baza numai intre terminalul ‘Baicului’ si Piata Rosetti. Troleibuzele vor purta suplimentar inscriptia de traseu: “Intoarce la Piata Rosetti”.
  • Linia 90 va functiona pe traseul de baza numai intre terminalul ‘Stadionul National’ si Piata Rosetti. Troleibuzele vor purta suplimentar inscriptia de traseu: “Intoarce la Piata Rosetti”.
  • Linia 91 va functiona pe traseul de baza numai intre terminalul ‘Depoul Alexandria’ si intersectia Bd. Eroii Sanitari/Splaiul Independentei (Piata Operei). Troleibuzele vor purta suplimentar inscriptia de traseu: “Intoarce la Piata Operei”.
  • Linia 92 va functiona pe traseul de baza numai intre terminalul ‘Barajul Dunarii’ si Piata Rosetti. Troleibuzele vor purta suplimentar inscriptia de traseu: “Intoarce la Piata Rosetti”.

Linie naveta de autobuze

Pentru preluarea calatorilor, RATB infiinteaza sambata linia naveta de autobuze 690, intre Piata Pache Protopopescu si Piata Operei. Autobuzele vor circula pe Bd. Pache Protopopescu, Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogalniceanu, Bd. Eroii Sanitari, cu intoarcere pe Bd. Eroilor, Splaiul Independentei, Bd. Mihail Kogalniceanu, urmand apoi traseul initial.

Abonamentele eliberate pe liniile 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91, 92 vor fi valabile si pe linia naveta 690.

Statia “Universitate”, aferenta liniilor 163, 336, 601, 690, N110 si N116, amplasata pe Bd. Regina Elisabeta, sens Piata Rosetti, va functiona sambata pe aceeasi artera, inainte de intersectia cu str. Academiei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.