Scăpată de remaniere, Mănescu a semnat contractul de finanţare pentru Aeroportul Oradea

Ramona Mănescu a semnat ieri, în ziua schimbărilor operate la nivelul miniştrilor PNL din Guvern, contractul de finanțare a extinderii și modernizării Aeroportului Oradea. Ea a scăpat de remaniere după gafele impardonabile comise în urma accidentului aviatic din Apuseni, pentru care a decis că nu sunt întrunite condiţiile să convoace Comitetul Ministerial de Urgenţă. Nu la fel s-a întâmplat cu Radu Stroe, dar pe el nu îl leagă o prietenie atât de strânsă cu Crin Antonescu aşa cum i se întâmplă familiei Mănescu.

Modernizarea Aeroportului Oradea beneficiază de fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 129,7 milioane de lei. Lucrările constă în refacerea și extinderea pistei și a bretelelor de acces, precum și realizarea unei platforme de îmbarcare-debarcare care să poată asigura staţionarea a 6 aeronave și a unui sistem de balizaj luminos.

Totodată va fi realizat un sistem de iluminat pentru platforma de îmbarcare – debarcare, cu piloni de iluminat echipați cu proiectoare, lucrări corespunzătoare normelor Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) și Reglementărilor Aeronautice Civile Române RACR.

Şantierul va începe la 1 aprilie 2014 și, potrivit calendarului, lucrările vor fi gata peste un an şi 5 luni, la 30 septembrie 2015. Modernizarea Aeroportului Oradea va avea ca impact creşterea numărului de pasageri de pe acest terminal, contribuind, astfel, la dezvoltarea locală.

“Vom oferi tot sprijinul și în viitor pentru realizarea acestui tip de proiecte, care pot aduce valoare adaugată la nivelul comunităților locale. Scopul nostru este să dezvoltăm aeroporturile din marile orașe și să creăm în jurul lor centre multimodale, pentru a avea astfel conexiuni între toate modurile de transport, iar oamenii să poată ajunge astfel de la aeroport cu ușurință în orașele din apropiere”, a declarat Ramona Mănescu, la semnarea contractului de finanţare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.