Școlile, în vizorul polițiștilor

Începând din data de 9 septembrie, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale polițiștilor, care vor fi prezenți la orele când elevii vin și pleacă de la cursuri, pentru a le supraveghea traseele de deplasare.

În prima zi a noului an școlar, peste 10.000 de polițiști se află în misiune în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara, informează Poliția Română.

Poliţiştii rutieri aflați în serviciu pe arterele de circulaţie intens tranzitate și din apropierea unităților de învățământ vor asigura fluenţa traficului rutier.

Se vor intensifica acțiunile polițiștilor pentru prevenirea absenteismului școlar, pentru a preveni delicvenţa juvenilă şi pentru a combate orice situaţie ce ar putea duce la victimizarea minorilor.

În anul școlar trecut au fost organizate și desfășurate aproape 19.000 de acțiuni pe aceste linii, în cadrul diferitelor programe, la orele de curs, la ședințe cu părinții și cadrele didactice și întâlniri cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene.

“Menționăm că majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91,41%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul în zona adiacentă acestora. În 2018 – 2019, comparativ cu anul școlar precedent, numărul infracțiunilor sesizate în incinta unităților de învățământ a scăzut cu 2,15%, iar cel al infracțiunilor sesizate în zona adiacentă, cu 6,5%”, precizează IGPR.

Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi (al căror număr a scăzut cu 8,34%) și loviri sau alte violențe (în scădere cu 2,22%).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.