Secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești, la licitație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) SA a transmis spre validare la ANAP, în 31 ianaurie, documentația pentru licitația privind proiectarea și execuția Secțiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

În lungime de 9,86 km, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș va fi cionstruită între km 81,9 – km 91,7 și va avea un tunel de 1,35 km în zona de traversare a dealului Momaia.

Durata contractului va fi de 120 luni, din care 16 luni perioada de proiectare, 44 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

După verificarea documentației de atribuire de catre ANAP și validarea acesteia, CNAIR SA va putea posta pe platforma informatică de achiziții publice (SICAP) anunțul de participare împreună cu întreaga documentație.

Secțiunea 4 este cea de-a treia din Autostrada Pitești – Sibiu scoasă la licitație, după Lotul 1 Sibiu – Boița (13 km) și Lotul 5 Pitești – Curtea de Argeș (30 km), licitate încă din iunie 2017, dar încă neatribuite vreunui constructor.
Pentru Secțiunile 2 și 3, cele mai grele – circa 70 de km în zonă montană – CNAIR ar urma să scoată la licitație completarea studiilor geotehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.