Sector 6: Saline pentru afecțiuni respiratorii

Un sfert dintre români suferă de afecţiuni respiratorii, pe primul loc fiind rinita alergică, iar cei din Sectorul 6 al Capitalei pot beneficia de cure de salinoterapie pe care medicii le recomandă ca tratament. Aproape un miliard de oameni din întreaga lume au diverse alergii, astm bronşic, bronşită sau bronhopneumopatie obstructivă. 

Bioclimatul de salină are un caracter uşor sedativ, de curăţare, moderat răcoros ca temperatură şi echilibrat din punct de vedere al umezelii.

Chiar dacă nu aveţi probleme de sănătate, curele în saline sunt recomandate de medicii specialişti şi oamenilor sănătoşi. Aproximativ 30 de minute pe zi petrecute în salină sunt suficiente pentru a menţine sănătatea căilor respiratorii şi a întări sistemul imunitar.

Salinele sunt accesibile încă din luna iunie 2014, iar, până în prezent 300 de  persoane au beneficiat de o cură de sănătate.

Oricine poate veni într-una dintre cele 4 locaţii deschise în:

  • Complexul de Servicii Sociale Floare Roşie – str. Floare Roşie, nr. 7A (zona Apusului), tel. 021.569.28.73, email: complexfloarerosie@dgaspc6.com
  • Centrul Multifuncţional de Sănătate Sf. Nectarie – Bd. Uverturii, nr. 81, tel: 0376.203.691, 0376.203.692, 0376.203.693, 0376.203.694, email: receptie@cms-nectarie.ro
  • Clubul Seniorilor Plevnei – Calea Plevnei, nr. 234 (vis-avis de Primăria Sector 6), tel: 0314.382.399, email: centrulseniorilorplevnei@dgaspc6.com
  • Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu Grant” – Aleea Ţibleş, nr.64 – zona Regie, tel: 0376.203.309, email: palatulcopiilor6@dgaspc6.com

salina 2

În afara celor asistați social, care ştiu deja drumul către saline, oricine, în urma unei donaţii pe care o face la SocialXChange – noul proiect al DGASPC Sector 6 -, va acumula puncte cu care vine la salină pentru relaxare şi tratament.

„Veniţi, donaţi produse, iar cu punctele obţinute aveţi parte de serviciile oferite de către D.G.A.S.P.C. Sector 6. Fie că doriţi să jucaţi tenis sau să faceţi salinoterapie, precum şi multe altele, condiţia obligatorie este să deveniţi client al SocialXChange”, arată Primăria Sectorului 6 în comunicatul remis redacției.

salina

Magazinul SocialXchange

Prin acest proiect, autoritatea locală a Sectorului 6 promovează conceptul de implicare şi avantaj reciproc în relaţiile comunitare: aici se primesc donaţii şi se redistribuie celor care au nevoie de ele.

Clienţii donatori primesc puncte pe care le pot folosi în achiziţionarea de produse sau servicii pentru ei, pentru membrii familiei sau angajaţi.

Clienţii beneficiari sunt persoane cu venituri modeste, care prestează diferite activităţi în folosul comunităţii şi primesc, în schimbul muncii lor, puncte pe care le valorifică în produsele şi serviciile oferite în cadrul magazinului. Totul se face într-un mod rapid, transparent şi fără intermediul banilor.

„Dacă vrei să susţii coeziunea socială şi să ajuţi la gestionarea resurselor de care dispune comunitatea, la SocialXchange totul se recuperează şi se redistribuie, în vederea reabilitării în primul rând a integrităţii morale a persoanei în nevoie, pentru a înlătura de ideea preconcepută conform căreia cine este sărac trebuie să primească, fără a oferi nimic în schimb”, precizează reprezentanții primăriei.

Detalii, direct la magazinul SocialXChange din Calea Crîngaşi nr. 3, tel. 031.425.28.52/0725.600.885 sau la www.socialxchange.ro, ori puteţi scrie la office@socialxchange.ro. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.