Șefii TAROM, revocaţi din funcţie. Document

Christian Heinzmann, directorul general al TAROM, şi Tiberiu Ticlea, directorul administrativ al companiei, au fost revocaţi din funcţie luni seara, de Consiliul de Administrație reunit la ora 21.00.

Director interimar a fost numit Gabriel Stroe.

Heinzmann fusese suspendat din funcție în urmă cu trei zile, printr-o altă decizie a CA.

Corpul de Control al ministerului Transporturilor, Dan Costescu, a publicat, astăzi, concluziile anchetei derulate la TAROM, care arată că “bugetul de venituri şi cheltuieli nu a fost fundamentat pe baze reale: cu toate că se cunoştea faptul că la sfârşitul anului 2015 o aeronavă deţinută în leasing de Tarom va fi returnată proprietarului şi implicit acest demers presupunea anumite costuri, acestea nu au fost prevăzute în buget decât la un nivel mult mai mic”.

Totodată, nu au fost respectate prevederile Codului Muncii şi Regulamentul Intern în ceea ce priveşte întocmirea pontajelor şi evidenţa prezenţei personalului Direcţiei Tehnice.

“La solicitarea directorului general al Tarom au fost achiziţionate, fără fundamentare, servicii externe de audit pentru verificarea stocurilor de piese de schimb/componente aeronave şi a comenzilor efectuate de direcţia tehnică raportat la necesităţile operaţionale. Rezultatele acestuia nu au fost valorificate prin măsuri concrete care să conducă la înlăturarea deficienţelor constatate în activitatea direcţiei tehnice”, mai arată raportul.

Heinzmann şi-a început mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012, semnând un contract pe 4 ani, pentru o remunerație lunară de 10.000 de euro plus un bonus 4.500 de euro.

Sinteza Raportului Corpului de Control la TAROM

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.