Șeful ELCEN demisionează

Gabriel Ignat, directorul general al Electrocentrale București (ELCEN), anunță că va demisiona începând cu 6 martie, la mai puțin de un an de la numirea în funcție (31 martie 2014).

„Acum un an de zile am fost mandatat să conduc Electrocentrale București. Am acceptat această provocare, știind că va fi un proces dificil și complex în același timp. Au fost 12 luni intense, dar interesante, deopotrivă, care m-au ajutat să-mi însușesc abilități pe care nu cred că aș fi reușit să le dobândesc într-o altă companie. ”, declară Gabriel Ignat într-un comunicat de presă.

„Am finalizat cu succes divizarea societății, în scopul fuziunii cu RADET București, am reușit să implementăm câteva strategii de management, menite să eficientizeze producția de energie termică și electrică, activitatea ELCEN. În ciuda problemelor cu care compania s-a confruntat în acest an, am reușit să menținem vânzările, chiar să generăm profit, scopul oricărei societăți comerciale, de altfel. Am luat, însă, decizia de a mă întoarce în mediul privat, dorind să folosesc experiența din ultimul an pentru dezvoltarea unor noi proiecte în energetica românească”, adaugă el.

ELCEN a fost înființată în 18 decembrie 2002, ca filiala a S.C. Termoelectrica S.A., prin reorganizarea acestei societăți comerciale.

În prezent, Ministerul Energiei, IMM și Mediului de Afaceri este acționarul majoritar al ELCEN, deținând 97,51% din titlurile companiei.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termica din Capitală (90%) și din țară (40%). Societatea asigură și 4,8% din energia electrică produsă la nivel național.

Pentru 2014, ELCEN estimează o cifră de afaceri de aproximativ 1,6 miliarde de lei și un profit brut de 31 milioane de lei. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.