Şeful RATB – revocat de CGMB, dar păstrat interimar. Consilierii generali nu s-a înţeles asupra înlocuitorului

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) l-a revocat din funcţie, în şedinţa de marţi, pe directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Viorel Popescu. Implicit, el a fost înlăturat de la preşedinţia Consiliului de Administraţie al Regiei. Cum însă consilierii generali ai USL – care deţin majoritatea – nu s-au înţeles asupra persoanei care îl va înlocui, Popescu va asigura interimatul la şefia Regiei până la viitoarea şedinţă a CGMB. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Mihai Becheanu, directorul general al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, care rămâne şi el interimar.

Sindicatele din RATB pregăteau încă din iulie debarcarea lui Viorel Popescu de la şefia Regiei.

Viorel Popescu a fost numit la conducerea RATB în 10 octombrie 2011de către consilierii PDL ce au deţinut majoritatea în CGMB în mandatul anterior. El i-a succedat în funcţie lui Adrian Criţ, numit la puţin timp, de către ministrul de atunci al Transporturilor, Anca Boagiu, director general al Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti (AMTB).

După venirea USL la putere, Criţ a fost schimbat cu Valentin Dobre, care însă este contestat de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), precum şi de mai multe asociaţii de taximetrişti.

Au mai fost revocaţi din funcţiile de membri ai CA al RATB Stancu Sotir, Nicoleta Ciucudean şi Vlad Gabriel, iar din CA al RADET – Stelică Constantin, Laura Maria Albani şi Dragoş Zahia Zlotea.

Grupul PDL din CGMB a părăsit şedinţa în semn de protest, reproşând majorătăţii USL că urmăresc, în realitate, eliminarea democrat-liberalilor din CA ale celor două regii.

Mircea Raicu, consilier general din partea PDL şi fost viceprimar al Capitalei în mandatul 2008-2012, a anunţat că grupul consilierilor democrat-liberali va ataca în contencios hotărârile adoptate, întrucît reprezentanţii PDL nu au fost acceptaţi în principalele comisii de specialitate ale CGMB, conform legii. Este vorba despre comisiile de Buget, Transporturi, Juridic şi Urbanism.

Victor Ion Stan, consilier general la al 4-lea mandat, din partea PSD, şi lider al Federaţiei Sindicatelor Şoferilor din România (FSSR), a spus că înlăturarea din CA al RATB a celor amintiţi s-a făcut din cauza management defectuos.

El a enumerat mai multe reclamaţii ale sindicatului RATB, unul dintre acestea referindu-se la faptul că şoferii Regiei nu au beneficiat de apă minerală în perioada caniculară, deşi au fost cumpărate 50 de tone.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.