Șofer, prins de ofițerii DGA când încerca să mituiască 2 polițiști

Un șofer a fost prins în flagrant delict, de ofițerii Direcției Generale Anticorpție (DGA), în momentul în care încerca să mituiască doi polițiști rutieri care îl opriseră pentru a-i reține permisul de conducere, după ce depășise cu mult viteza legală în orașul Filiași.

Totul s-a întâmplat în Ajun de Crăciun. Iată precizările DGA:

„În data de 24.12.2019, ofiţerii Direcției Generale Anticorpție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au procedat la prinderea în flagrant a unui tânăr, cu ocazia oferirii sumei de 200 euro unui echipaj de poliţie rutieră, pentru a nu i se reţine permisul de conducere auto pentru depăşirea vitezei legale în localitate.

În fapt, doi agenți de poliție rutieră din cadrul Poliţiei oraş Filiaşi – Compartimentul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, în oraşul Filiaşi, jud. Dolj, un tânăr care conducea un autoturism cu viteza de 114 km/oră pe o porţiune de drum cu limita de 50 km/oră şi care, pentru a nu i se reţine permisul de conducere auto, a oferit suma de 200 euro.

Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, au anunţat şeful ierahic care a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupție Dolj şi au continuat întocmirea actelor de constatare a contravenţiei.

Persoana în cauză a fost prinsă în flagrant imediat după ce a dat suma de 200 euro polițiștilor, fiind condusă ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. După audiere, procurorl a dispus reținerea petru 24 de ore iar în ziua de 25 decembrie a.c., bărbatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, instnța luând măsura controlului judiciar pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.