Galerie FOTO. Statia cu lifturi de pe Pasajul Basarab spre metrou si Gara de Nord, deschisa

La aproape un an de la deschiderea circulatiei pe Pasajul Basarab, este terminata, in sfarsit, si statia intermodala, cu lifturi si scari rulante care ii duc pe calatori “la sol”. Dar, ca orice treaba romaneasca, statia nu e tocmai gata: mai trebuie finalizat trotuarul rulant care ii va transporta pe pasageri de pe pod direct pe peronul Garii de Nord. Primarul general Sorin Oprescu a anuntat, duminica seara, punerea statiei la dispozitia calatorilor, incepand cu ora 20.30. Astfel, tramvaiele liniei 1 opresc aici pe ambele sensuri, de unde se coboara cu liftul sau pe scari pana la liniile de metrou, la tramvaiele, troleibuzele si autobuzele care asigura transportul public de calatori la gara, precum si la spatiile amenajate pentru taxiuri si la o autogara de transport intern si international. 

“In zona Pasajului Basarab a fost realizat cel mai mare punct intermodal de transport public din tara, creandu-se astfel premisele conectarii regiunii din jurul Capitalei cu zona centrala a orasului, odata cu modernizarea transportului regional pe calea ferata, solutie care a fost aplicata cu succes in toate orasele europene. Capacitatea zilnica a statiei poate ajunge la 200.000 de calatori”, a precizat Sorin Oprescu.

lift pasaj 88-Jean-Mihai PALSU

Statia de pe Pasajul Basarab este dotata cu 4 ascensoare si 4 scari rulante, care fac legatura intre peronul statiei si mijloacele de transport in comun din zona Calea Grivitei – Titulescu, dar si cu cele din zona terminalului multimodal Basarab, precum si Gara de Nord si Gara Basarab.

lift pasaj 13-Jean-Mihai PALSU

Peroanele de pe pod au 90 de metri lungime si 19 metri latime, iar statia are doua cai de acces: una pe Calea Grivitei si una pe B-dul Dinicu Golescu.

lift pasaj 11-Jean-Mihai PALSU

Calatorii au la dispozitie panouri de informare, situate atat pe pasaj cat si la nivelul solului, prin intermediul carora se pot orienta in accesarea peronului corespunzator directiei dorite de mers.

lift pasaj 71-Jean-Mihai PALSU

De asemenea, statia este dotata cu sistem de supraveghere video conectat la dispeceratul de securitate al pasajului.

Trotuarul rulant mai asteapta

Cat priveste trotuarul rulant care va face legatura intre Pasajul Basarab si Gara de Nord, el este inca in lucru.

lift pasaj 14-Jean-Mihai PALSU“In acest moment sunt finalizate lucrarile de deviere a retelelor edilitare si se efectueaza excavatiile si betonarile la cuva in care va fi montat trotuarul rulant.

pasaj 14-Jean-Mihai PALSU Montarea efectiva va incepe saptamana viitoare si va dura aproximativ o luna”, promite primarul general al Capitalei.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.