Staţie de alimentare a maşinilor electrice, şi pentru transportul public de călători

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) va realiza în cadrul unui proiect pilot, în parteneriat cu un investitor care va suporta costurile, o staţie de alimentare a vehiculelor electrice destinate transportului public de călători, dar şi pentru transportul privat. Municipalitatea nu are de gând să cumpere taxiuri electrice, aşa cum a apărut în unele ziare, şi nici autobuze electrice pentru RATB, astfel că staţia va fi mai mult de formă pentru transportul public de călători. Cel puţin deocamdată.

Amplasamentul pentru realizarea staţiei va fi pus la dispoziţie, într-o parcare publică, de Primăria Capitalei.

Proiectul nu este nou. La sfârşitul lui aprilie, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a decis amplasarea a 6 staţii de alimentare pentru automobilele electrice. O stație pilot va fi amplasată pe B-dul Unirii, vizavi de strada Anton Pann, iar pentru restul, Administrația Străzilor avea la dispoziţie 90 de zile să găsească amplasamentele potrivite.

“În urma experienţei acumulate în urma acestui proiect pilot, municipalitatea va demara un proiect mai amplu, privind stimularea vehiculelor electrice în Capitală, în special a vehiculelor taxi, pe principiul utilizării la capacitate maximă a investiţiilor private”, argumentează PMB, într-un comunicat.

Municipalitatea explică aceste demersuri prin faptul că “în aproape toate marile capitale se pune problema realizării unei flote de maşini ecologice, în special pentru transportul urban, fiind avute în vedere inclusiv vehiculele pentru transport in regim de taxi”.

“În acest sens, reamintim că vehiculele taxi sunt deţinute de către operatori, în baza unei investiţii proprii a acestora, şi, în nicio situaţie, acestea nu sunt achiziţionate de către autoritatea locală”, insistă PMB.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.