Stație de încărcare rapidă pentru autobuze electrice, la Turda

În municipiul Turda a fost instalată, în data de 8 august, prima stație rapidă de încărcare pentru autobuzele electrice SOR, care vor circula în localitate. 

Stația va fi utilizată în timpul programului de lucru pentru a completa, dacă este nevoie, curentul electric stocat în acumulatorii autobuzelor. Proiectul face parte din planul de mobilitate urbană și este finanțat din fonduri europene. 

Municipiul Turda primește cu o cadență constantă autobuzele electrice furnizate de producătorul ceh SOR Libchavy și importate de Anadolu Automobil Rom. Cele 20 de unități vor fi livrate până la finele acestui an. Conform contractului, autobuzele vor dispune de stații de încărcare lentă și două stații de încărcare rapidă, prima dintre acestea fiind, iată,  instalată. 

Cele două stații de alimentare dedicate pentru autobuzele electrice achiziționate de Primăria Turda sunt de producție cehă și sunt furnizate tot de către SOR, producătorul autobuzelor electrice.

Stația a fost instalată pe strada Hațegului, una dintre arterele pe care vor circula autobuzele electrice. Stația asigură un curent de încărcare de 160 kW/400 volți și 250 de Amperi.

Cele 20 de autobuze sunt împărțite în două loturi, în funcție de dimensiuni. Este vorba despre 10 autobuze SOR EBN 11 și 10 unități SOR EBN 9,5. Acestea sunt dotate cu motoare de 120 kW și 968 Nm. Capacitatea de locuri pe scaune variază între 20 și 33 de locuri în funcție de dotările solicitate de client. Autobuzele livrate municipalității din Turda sunt echipate cu sisteme performante de monitorizare cu camere de luat vederi precum și cu prize de încărcare tip USB pentru echipamente electronice.

Despre SOR Libchavy s.r.o.

SOR este un producător ceh de autobuze și se află la cea de-a treia generație de autobuze electrice. Au furnizat vehicule electrice în mai multe țări europene precum Cehia, Slovacia, Elveția sau Germania, iar intrarea lor pe piața românească a fost bine primită. După Turda, va beneficia și Brașovul de 32 de autobuze electrice SOR, de 12 metri.

Despre Anadolu Automobil Rom

Anadolu Automobil Rom este o companie românească înființată în 2006 ce are ca scop furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, AAR a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public și de transport interurban de persoane. Compania cu capital integral românesc a furnizat peste 3.000 de vehicule de transport persoane la nivel național. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.