STB continuă igienizarea vehiculelor

STB a reluat, la două luni după deschiderea unei noi etape, campania de curățenie și igienizare a vehiculelor, începută în luna decembrie a anului trecut.

Astfel, pentru fiecare autobuz, troleibuz sau tramvai care va ieși în traseu, va fi aplicat programul de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum și neutralizarea graffitti-urilor.

„Treptat, toate vehiculele din parcul circulant al STB vor fi curățate și igienizate, iar fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menținerea unui aspect decent. Totodată, este aplicat un program special, etapizat, prin care adăposturilor din stațiile de tramvai li se redă aspectul civilizat”, precizează conducerea STB.

Anul trecut, autobazele au fost dotate cu stații de spălare noi, moderne, astfel încât să fie asigurate vehicule igienice și un grad de confort cât mai ridicat pentru călători, dar și un aspect decent al stațiilor de tramvai.

„De cele mai multe ori, imaginea neplăcută a vehiculelor este creată de către unii călători, prin mâzgălirea cu graffitti, vandalizarea, zgârierea interiorului, aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în vehicule. Conform Regulamentului Serviciului Comunitar de Transport Public Local de călători în Regiunea București – Ilfov, pentru murdărirea sau vandalizarea vehiculelor sunt stabilite amenzi de 500 lei. Totuși, politica nu este aceea de a sancţiona călătorii, ci de conştientizare a publicului asupra faptului că menținerea unor conditii civilizate de transport depinde de fiecare dintre noi. STB îi asigură pe bucureșteni că vor urma şi alte măsuri care vor crea condiţii civilizate de transport şi vor dovedi ataşamentul companiei faţă de călători”, se mai arată în comunicatul transmis redacției.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.