Strada Polona s-a surpat cu un autobuz. Inundatiile vin de la Apa Nova, deocamdata

Strada Polona din centrul Bucurestilor s-a surpat, joi la pranz, cu rotile unui autobuz al RATB de pe linia 135, care a ramas blocat intr-o groapa, inainte de intersectia cu strada Mihai Eminescu. Primaria Capitalei precizeaza ca incidentul a fost cauzat de “o pierdere ascunsa la reteaua de apa, terenul de sub carosabil fiind erodat”. Astfel, inundatiile de care se temea primarul general Sorin Oprescu sunt provocate chiar de Apa Nova, care ar trebui sa ne scape de ele.

Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca o echipa de interventie a societatii Apa Nova, insotita de utilaje, se afla in teren pentru a remedia avaria.

Potrivit purtatorului de cuvant al Regiei de Transport Bucuresti (RATB), Brandusa Raeceanu, un remorcher al Regiei a scos autobuzul blocat, iar traseul liniei 135 a fost deviata pe strada Tunari.

Municipalitatea precizeaza ca strada Polona a iesit din garantie in 2011, pe aceasta nefiind raportate anul acesta decat mici neconformitati, care nu pun in pericol siguranta rutiera. Ultima reabilitare a strazii Polone a avut loc in anul 2006.

Nu este primul accident de acest fel in Bucuresti. In timpul mandatului de primar general al lui Adriean Videanu, o portiune din B-dul Marasesti s-a surpat, in imediata apropiere a Pietei Unirii, tot din cauza unor conducte sparte ale Apei Nova. A fost necesar aproape un an pentru remedierea situatiei, ceea ce, probabil, nu se va intampla si la strada Polona.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.