Cursă TAROM Londra-Bucureşti anulată, după ce pilotul a fost depistat în “incapacitate fizică”. Dacă a consumat băuturi alcoolice, compania îl va concedia

TAROM îl va concedia pe pilotul cursei de miercuri, 6 februarie 2013, RO394 Londra-Bucureşti, care nu a putut decola din cauza incapacităţii fizice a pilotului de a opera zborul, descoperită la un control de rutină a autorităţilor aeroportuare. Se pare că ar fi consumat băuturi alcoolice.

“Inaptitudinea medicală a fost depistată de autorităţile aeroportuare din Londra în urma unui control de rutină. În prezent se desfăşoară o investigaţie pentru a stabili motivele pentru care pilotul s-a aflat în imposibilitatea de a efectua zborul. Din motive de siguranţă, TAROM a decis anularea zborului de ieri, iar pasagerii cursei au beneficiat de asistenţă conform Directivei Europene 261/2004 şi au fost rerutaţi pe alte zboruri de ieri pentru a ajunge la destinaţie”, se arată în comunicatul TAROM.

Compania susţine că pilotul a fost suspendat din activitate până la finalizarea investigaţiei.

“După primirea rezultatelor oficiale, TAROM va lua toate măsurile care se vor impune, în conformitate cu toate reglementările naţionale şi internaţionale în vigoare. Dacă în urma investigaţiei se stabileşte că pilotul a fost depistat pozitiv la un control al alcoolemiei, acesta va fi concediat imediat, în conformitate cu regulamentul de ordine al companiei”, precizează compania. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.