Tarom nu mai zboară 4 luni la Oradea. Aeroportul intră din 22 aprilie în șantier

Tarom a suspendat de ieri cele 13 curse săptămânale pe care le avea pe Aeroportul din Oradea spre şi dinspre Bucureşti, în urma dezafectării unora dintre sistemele de ghidare la sol, deoarece piloţii companiei trebuie să respecte manualul de zbor al companiei care interzice operarea în astfel de condiții.

Însă alte companii continuă să folosească aeroportul orădean, ce va fi închis complet în perioada 22 aprilie – 20 iunie, pentru lucrări de modernizarea infrastructurii, ce prevăd înlocuirea pistei actuale de 1.800 m cu una nouă, de 2.100 m şi lată de 45 m, faţă de cea actuală de 30 m. Din 21 iunie, aeroportul va fi redeschis integral.

Până atunci, persoanele care doresc să ajungă la Bucureşti cu avionul sunt nevoite să se îndrepte spre celelalte două mai apropiate, de la Cluj sau de la Timişoara.

Modernizări de 80 mil. lei

Lucrările de modernizare a infrastructurii, de 79,9 milioane lei, fac parte dintr-un proiect cu fonduri europene și sunt executate de asocierea companiilor austriece Porr Construct, Teerag, Asdaq Aktiengesselschaft şi Col Air.

În afară de înlocuirea și extinderea pistei, sunt prevăzute următoarele construcții:

– două căi de rulare-degajare

– o platformă de îmbarcare-debarcare pe care să poată staţiona 6 aeronave, inclusiv de tip C (mari)

– sisteme de balizaj luminos de categoria II de operare, cu lumini inclusiv pe axul longitudinal, nu doar pe marginea pistei

– sisteme de alimentare cu energie electrică de bază şi de rezervă

– sisteme de telecomandă pentru sistemele de balizaj

– sisteme de iluminat pentru platforma de îmbarcare-debarcare

– o uzină electrică nouă, care să asigure consumul de bază şi de rezervă pentru sistemele de balizaj. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.