TAROM reia zborurile spre Beijing

Compania TAROM va relua zborurile pe ruta București-Bejing, pentru început urmând a fi efectuate două curse pe săptămână, au anunțat, miercuri, premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, în deschiderea ședinței Guvernului.

“Am primit de la dumneavoastră nota de informare privind redeschiderea liniei aeriene TAROM București-Beijing. Am văzut că sunt și probleme logistice, dar sunt convins că va fi un semn extrem de bine primit. Și dacă tot avem această relație nouă cu oameni de afaceri, cu schimburi culturale, o linie directă a TAROM care, din păcate, a încetat în 2003, ar fi un semn extraordinar și un ajutor extraordinar și o să vă rog să sprijiniți conducerea Tarom pentru realizarea proiectului”, a declarat Victor Ponta.

Ramona Mănescu a precizat că “au avut loc, deja, discuții cu conducerea companiei și pentru început este posibil să se redeschidă linia Beijing-București cu două zboruri pe săptămână”.

Premierului Ponta a spus, în replică: “Foarte bune, pentru început și sunt convins că se vor dovedi și economic sustenabile”.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Cred că este una dintre cele mai curajoase dar şi asteptate decizii din partea Tarom. De ani buni cele 2 Airbus A310 erau folosite pentru curse mult prea scurte pentru autonomia lor reala (peste 9000 km), ele fiind concepute pentru asigura zboruri transatlantice.

    Cele 2 aeronave sunt singurele din flota Tarom care pot efectua astfel de curse.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.