Taxă 10 euro pentru bagaje în cabină, la Wizz Air

Pasagerii Wizz Air vor plăti o taxă de 10 euro dacă doresc să transporte în cabină un bagaj cu dimensiunile mai mari de 42x32x25 centimetri, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, operatorul low cost. Taxa de 10 euro este valabilă doar pentru plata online, la achiziţia biletului, pentru că dacă pasagerul se hotărăşte în aeroport, la check-in, ce bagaj ia în cabină, taxa ajunge la 20 de euro. Măsura intră în vigoare de joi, pentru pasagerii care au rezervat bilete Wizz Air pentru călătorii începând cu 24 octombrie. Bunurile cumpărate în aeroport, după controlul de securitate, vor fi permise în continuare în mod gratuit în cabină. Compania va încasa suplimentar 7 milioane de euro.

Astfel, pasagerii care vor transporta în cabină bagaje cu dimensiuni cuprinse între 42x32x25 centimetri şi 56x32x25 centimetri, vor trebui să plătească o taxă online de 10 euro.

Pentru dimensiuni mai mari, dar până la 50 de kilograme, călatorii sunt obligaţi să le trimită la cală, unde tariful este de 15 euro.

Din testele făcute de Wizz Air reiese că în urma acestei decizii, circa 25% dintre pasageri vor continua să ia bagaje mari cu ei în cabină.

Ţinând cont că operatorul de transport aerian din Ungaria transportă aproximativ 2,8 milioane de călători pe an în şi dinspre România, rezultă încasări suplimentare din taxa de bagaje de circa 7 milioane de euro.

Compania va introduce taxa în toate ţările în care operează, cu excepţia Ucrainei.

Wizz Air este cea mai mare companie low cost din Europa Centrală şi de Est şi operează o flotă de 39 de aeronave Airbus A320 din 16 baze în peste 250 de rute.

Compania estimează că va transporta în acest an aproximativ 12 milioane de pasageri. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. Stirea corecta e urmatoarea: Din 4 octombrie WIZZ AIR SCUMPESTE BILETELE DE AVION CU 10 EURO PE SEGMENT!!! Ca sa explic… Daca pana acum mergeai la aeroport cu un troler cumparat din comert, care se incadra in dimensiunile aprobate de IATA (aplicate de toate companiile aviatice care opereaza in Europa), de maine pregateste-te sa dai cu 10 euro mai mult pe fiecare segment pentru orice bilet iti iei de la Wizz, pentru ca vei avea nevoie de mai mult bagaj decat un rucsac de scoala! Au lasat gratuit ghiozdanul in care nu poti pune nici macar o pijama!!! Cica au marit dimensiunea bagajului de mana… insa, cati dintre noi merg acum la shopping de trolere noi, cu metru-n mana, in conditiile in care producatorii de genti au si ei niste standarde si nu vor produce in mod special trollerul roz
    pentru Wizz! Tot cu vechiul troler vei urca la bord, insa il vei plati cu 10 euro pe segment!
    Mai mult, pentru cine nu stie, daca vreodata ai probleme cu Wizz (intarziere, bagaj pierdut, te uita pe-un aeroport pe undeva…), nu le poti face nimic in Romania, nici macar OPC-ul nu se poate atinge de ei pentru ca… n-au firma in Romania! Asta inseamna ca nu platesc niciun fel de taxa/impozit la noi, ci trec totul prin offshore-uri, probabil… Senzational, iar voi ziaristii preluati cu usurinta faptul ca sunt “cea mai mare companie low cost…” raportat la ce?!??! La cifrele lor? Cine din Romania le poate contrazice? Va spun tot eu… Aeroportul Baneasa declarase anul trecut numarul de pasageri care au zburat (cumulat cu celelalte companii care operau acolo), iar cifra data de Wizz era cu 50% mai mare decat pasagerii tuturor companiilor la un loc!!! Niste gainari japcari pe care n-as vrea sa-i mai vad in Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.