Taximetriștii au blocat Piața Victoriei: Cerem Guvernului să renunțe la OUG de legalizare a pirateriei!

Taximetriștii protestează în 17 aprilie în Piața Victoriei din București, nemulțumiți că Guvernul Dăncilă intenționează să adopte proiectul Ordonanței de urgență (OUG) promovat de ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, privind “legalizarea pirateriei”.

Sunt taximetriști veniți din toată țara, membri ai mai multor asociatii – FNCOTR, FORT, CNTR, ADTI etc. -, precum și PFA, a anunțat COTAR într-un comunicat transmis redacției.

“Cerem Guvernului să renunțe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane și nu înțelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „pirați” că  le va rezolva problema prin OUG și explică necesitatea legiferării prin ordonanțe de urgență ca necesitate, motivând urgența prin faptul că Președintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare.

Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii și vicepremier, a făcut declarații din care reiese că s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru menținerea pe piață a platformelor care fac de mai mulți ani transport ilegal, neautorizat și nefiscalizat, iar protestul nostru este împotriva acestor practici care deja sunt la vedere. Chiar dacă se dorește intrarea în legalitate a unor noi forme de transport rutier de persoane, acest lucru nu se poate face decât cu respectarea legislației în vigoare. Prin OUG, Guvernul trece peste orice lege din această țară. Nu există nicio urgență reală care să justifice o astfel de ordonanță”, a declarat Teodor Pesteleu, președintele COTAR-CNTR- filiala TIMIS .

Oricât de mult își doresc unii să desființeze firmele care funcționează legal, pentru a introduce pe piața românească alte companii, chiar apelând la Guvernul României pentru a schimba cadrul legislativ în favoarea lor, aceștia ar trebui să-și amintească lucruri esențiale legate de companiile care până acum au practicat pirateria: Reprezentanții uneia dintre firmele care încalcă simultan legislația din  România – și care au generat exact același tip de scandal, pe exact aceleași principii, în toate țările lumii – se apără spunând că plătesc taxe și impozite statului român. Doar că uită să specifice în ce cuantum și cu respectarea căror legi, dintre toate cele pe care le respectăm noi, transportatorii autorizați. Diferența între 26.000 de euro în ultimii 4 ani – cât a cotizat realmente respectiva firmă la bugetul statului – și 20 de milioane de euro pe an – cât declară aceeași firmă că ar fi plătit, este măcar un punct de pornire pentru o analiză corectă a situației reale a transporturilor rutiere de persoane, pentru politciienii care s-au grăbit să-și adauge acest scandal la campania electorală.

Dacă se dorește un transport alternativ, acceptăm să fie un capitol distinct în legea 38/2003, unde să se prevadă și această activitate, să fie limitatăsă respecte aceleași reguli ca și noi, în ceea ce privește autorizarea, controlul, fiscalizarea și controlul autorităților în drept, precum și un număr limitat de mașini, ca și noi.Dar modificarea legislativă să se facă în Parlamentul României, trecând prin toate etapele de legiferare, nu prin OUG”.

Restricții auto

Poliția Rutieră a impus restricții de circulație în perimetrul Pieței Victoriei, în intervalul orar 06.00-18.00, astfel:

– începând cu ora 06.00, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

– la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

– începând cu ora 06.00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Rute alternative:

– Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești;
– Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Șos. București-Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.