Taximetriştii din zona gărilor bucureştene, “arşi” cu peste 30.000 de lei

Poliţiştii de la Rutieră şi Transporturi au aplicat, în zilele de 31 august şi 1 septembrie, 71 de amenzi în valoare de 30.180 de lei, au lăsat fără permis 3 şoferi şi au retras 3 certificate de ănmatriculare taximetriştilor din zona gărilor Bucureşti Nord, Basarab şi Obor. Vânătoarea de taxiuri-pirat a continuat, astfel, şi la sfârşitul săptămânii, însă pe aceştia pare că i-a înghiţit pământul, şi tot taximetriştii autorizaţi au căzut victimele controalelor. Însă nu degeaba: aceştia au fost depistaţi că nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor. Acţiunile au fost coordonate de Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR.

În cele două zile au fost verificate 137 de taxiuri. Iată şi neregulile pentru care poliţiştii au aplicat sancţiunile contravenţionale:

  • 17 pentru încălcarea Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi
  • 29 pentru încălcarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi a Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
  •  9 pentru abateri prevăzute de alte acte normative – valoarea acestora fiind 7.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, informează, duminică, Poliţia Română.

În cadrul acţiunii poliţiştii au constatat 4 infracţiuni, dintre care 3 la regimul circulaţiei.

Poliţişti de la Rutieră şi Transporturi, împreună cu specialişti de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Registrul Auto Român (RAR), Biroul Român de Metrologie şi primăriile locale vor controla în continuare autovehiculele care circulă în regim taxi, acţionând pe traseele dinspre/către aeroporturi, în zonele de debarcare şi de preluare ale pasagerilor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.