Taximetriștii independenți din Capitală cer demisia directorului Dedu din PMB

Peste 50 de membri ai Asociației Naționale a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți (ANTTI) au protestat astăzi, de la ora 10.00, în fața sediului Primăriei Municipiului București, cerând demisia directorului executiv al Direcției de Transporturi a PMB, Ion Dedu.

Manifestația s-a desfășurat în liniște, pe trotuarul din fața instituției, iar taxiurile cu care au venit protestatarii au fost parcate de-o parte și de alta a Splaiului Independenței.

„Cerem demisia directorului Direcției Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu, deoarece nu s-a implicat în desfășurarea activității serviciului public de transport public în regim de taxi, în conformitate cu obligațiile asumate prin Contractul de Gestiune Delegată, atribuit fiecărui transportator autorizat. De asemenea, nu a fost implementată și nu a fost respectată Legea 168/2010, fapt ce permite concurența neloială a taxiurilor neautorizate de Primăria Municipiului București, respectiv să-și desfășoare nestingherite activitatea pe raza Capitalei. Nu trebuie să uităm că în cazul directorului Dedu s-a dispus începerea și completarea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzute și sancționate de art. 246 și art. 248 Cod Penal, în dosarul de urmărire penală nr.4637/ P/ 2012 a Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6, fapte dovedite în sentința (rămasă fără cale de atac) a Judecătoriei Sector 6 în Dosarul 3187/ 303 / 2014”, a declarat președintele ANTTI, Claudiu Săpunar.

Protestul de astăzi s-a încheiat cu două ore mai devreme decât era prevăzut inițial, urmând să fie reluat joi, de la ora 10.00, potrivit calendarului anunțat în urmă cu câteva zile.

Procedura de prelungire a autorizațiilor taxi expiră în 28 februarie, a anunțat Primăria Capitalei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.