Taximetriștii independenți protestează două zile la Primăria Capitalei

Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți (ANTTI) protestează în zilele de 24 si 26 februarie, între orele 10.00 – 16.00, în fața sediului Primăriei Municipiului București (PMB) din Splaiul Independenței nr. 291-293, Sector 6.

PMB a anunțat că procedura de prelungire a autorizațiilor pentru taximetrie expiră în 28 februarie.

La ambele manifestații vor participa „taximetriști constituiți ca PFA cat și taximetriști angajați, simpatizanti ai Asociatiei”, anunță Claudiu Săpunar, președintele ANTTI, într-un comunicat remis redacției și pe care îl publicăm integral, alături de alte materiale de presă.

„Adunarea publică a protestatarilor și desfășurarea acesteia va avea loc pe trotuarul din fața clădirii Primăriei Municipiului București, fără a stânjeni traficul rutier, în perimetrul dintre străzile Atanase Stoicescu și Locotenent Ștefan Marinescu.

În perimetrul descris mai sus se va amplasa un pavilion de 2×2 metri, o instalație de sonorizare de maxim 1000 de WATTI și componentele aferente sonorizării, încadrate de două autoturisme taxi. Se vor afișa bannere și se vor striga lozinci împotriva Direcției Transporturi și a conducerii acesteia, se vor folosi fluiere, goarne, vuvuzele, tobe sau alte instrumente de percuție din dotarea participanților.

Dat fiind începerea și completarea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice prevăzute și sanctionate de art.246 si art.248 Cod Penal in dosarul de urmărire penală nr. 4637/P/2012 a Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6, fapte dovedinte in sentinta (ramasa fara cale de atac) Judecatoriei Sector 6 in Dosarul 3187/303/2014, principala revendicare a participanților la această adunare publică de protest este:

DEMISIA DIRECTORULUI DIRECȚIEI TRANSPORTURI DIN PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI, A DIRECTORULUI EXECUTIV – ION DEDU

Datorită interpretării abuzive, a pasivității, a neimplicării Direcției Transporturi și a conducerii acestei Direcții în desfășurarea activității serviciului public de transport public în regim de taxi, în conformitate cu obligațiile asumate prin contractul de Gestiune Delegată atribuit fiecărui transportator autorizat, a legislației aplicabile la nivel național în vigoare și a îndatoririlor legale cu privire la atribuțiile, a codului de conduită profesională și a obligațiilor funcționarilor publici, considerăm că aceasta măsură este una necesară și urgentă.

De asemenea, solicităm demisia și pentru următoarele considerente:

  1. Solicitarea de documente suplimentare în mod abuziv în procedura de vizare/prelungire/reautorizare care contravin legislației naționale și menținerea în practică a procedurilor din Regulamentul Cadru –din HCGMB-178/2008, perimate, care sunt neconforme cu practica și tehnica legislativă. Eliminarea din documentația de autorizare a cazierului juridic ( favorizeaza infractorul ), cererile Direcției Transporturi de depunere a certificatelor fiscale, a taxelor de redevență, a taxelor pentru eliberare/vizare a autorizatiilor de transport și de taxi, neeliberarea acestor autorizații solicitate în perioada 2013 – 2015 , sunt cerințe abuzive , practici care nu își găsesc justificare și corespondent în aplicabilitatea legislației naționale și care este interpretată de directorul executiv Ion Dedu după bunul plac al domniei sale.
  1. Neimplementarea și nerespectarea Legii 168/2010, fapt ce permite concurența neloială a taxiurilor neautorizate de PMB să-și desfășoare activitatea pe raza Municipiului București nestingheriți de nimeni.
  1. Pasivitatea și dezinteresul manifestat de către Directorul Direcției Transporturi din cadrul PMB cu privire la cartelizarea activității de transport și de dispecerat a unor societăți comerciale, fapt sancționat și dovedit prin ancheta efectuată de catre Consiliul Concurenței și a Deciziei acestei instituții cu privire la sancționarea acestor societăți comerciale. Acest fenomen putea fi evitat prin respectarea, implementarea si interpretarea in mod corect a legislatiei in vigoare, fapt ce se rasfrange asupra sigurantei circulatiei, a calatorilor din taxiuri, precum si a starii precare a parcului auto.

Dat fiind cele enumerate mai sus, solicităm public Agentiei Nationale a Funcționarilor Publici, Agentiei Nationale de Integritate, Primarului General Sorin Oprescu, Parchetului General și Direcției Naționale Anticorupție – DNA, să dea curs solicitărilor legale care se impun împotriva Directorului executiv al Direcției Transporturi din cadrul PMB, Ion Dedu.

Solicităm Primarului General Sorin Oprescu să constate legalitatea si legitimitatea cererilor nostre care sunt conforme cu legislația naționala privind transportul public în regim de taxi. Regulamentul Cadru de desfasurare a activitatii in regim de taxi HCGMB 178/2008 (care nu este intrata in vigoare) nu mai este aplicabil și nu mai poate produce efecte juridice în condițiile în care a fost elaborat, promovat și implementat la nivel local cu date calendaristice certe de valabilitate.

Reamintim tuturor factorilor de decizie din cadrul Primăriei Municipiului București, Consiliului General al Municipiului București și Primarului General Sorin Oprescu că neimplicarea, implementarea dar și interpretarea legislației după bunul plac și menținerea în valabilitate a unor cerințe neconforme cu legislația națională în procedura de autorizare/vizare a autorizațiilor de taxi și de transport generează și va genera acțiuni în Instanța de Contencios Administrativ și Fiscal,dar si plângeri penale cu privire la aceste abuzuri săvârșite de către Directorul Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului București, va atrage inclusiv răspunderea materială, patrimonială și penală, dar va avea și un impact negativ asupra bugetului Primăriei Municipiului București”.

Comunicat de presa ANTTI protest 2015

Consiliul Concurentei comunicat_amenzi_taxi_bucuresti-ilfov_ian_2015

Sentinta in care Oprescu si Dedu merg dupa Madalin Dumitru

Scan intrare 178

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.