Tender şi-a făcut companie aeriană. Fly România va opera din 15 mai

Compania Fly România, deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, va opera din 15 mai zboruri de linie interne şi internaţionale din Bucureşti, Timişoara şi Tulcea către oraşe din Italia, Spania, Germania şi Turcia şi aşteaptă aproximativ 100.000 de pasageri pentru anul în curs. “Nu ne dorim să luăm pasageri de la Tarom, ci vrem să le facem concurenţă maşinilor, pentru că aceste zboruri sunt mai ieftime decât maşinile”, a declarat Tender astăzi, într-o conferinţă de presă. Zborurile vor fi operate cu aeronave de tip MD-82 şi MD-83, aparţinând Ten Airways, care le-a achiziţionat de la Alitalia.

“Pentru început, vom lansa mai multe rute care vor acoperi atât destinaţii clasice, cu o cerere bine determinată, cum este Bucureşti-Timişoara, unde propunem un tarif de 69 de euro, cât şi destinaţii inedite sau sezoniere, cum va fi cursa Bucureşti-Antalya, operaţională din iunie”, a declarat Cătălin Buţu, directorul general al Ten Airways, din care face parte Fly România.

Zborurile pe ruta Timişoara-Bucureşti vor avea o frecvenţă zilnică, cu excepţia zilei de sâmbătă, iar din Tulcea vor zbura spre Bucureşti 3 curse pe săptămână.

Pe rutele internaţionale vor zbura, săptămânal:

* 2 curse din Tulcea spre Bergamo

* 3 curse din Timişoara şi Bucureşti spre Verona

* 3 curse din Bucureşti spre Barcelona

* 3 curse din Bucureşti spre Frankfurt

* o cursă din Tulcea spre Frankfurt.

Pentru rutele interne tarifele vor fi unice, respectiv 69,9 euro/zbor pentru Bucureşti-Timişoara şi 49,9 euro/zbor pentru Bucureşti-Tulcea.

Pentru zborurile internaţionale, tarifele pornesc de la 29,9 euro/zbor. În tarife sunt incluse şi transportul unui bagaj de cabină de maxim 7 kilograme şi al unuia de cală de cel mult 20 de kilograme, dar şi servicii de catering la bord.

Ten Airways şi-a început activitatea în 2010 şi de atunci a operat în sistem charter şi wet lease – închirierea aeronavei cu tot cu echipaj şi servicii pentru a opera în numele altei companii.

“În urmă cu 6 ani am decis să investesc în aviație. Am cumpărat o companie aviatică și aproape cinci ani am avut neșansa să nu am cel mai bun management. (…) Astăzi suntem în postura de a putea demara zboruri comerciale, zboruri regulate sub acest brand – Fly România. Pentru moment, avem zboruri regulate în Europa, urmând ca, pe măsura constatării rentabilității, să gândim și alte zboruri intercontinentale. Al doilea pas pe care și l-a propus compania aviatică, ca urmare a nominalizării ei de către Guvernul Guineei Bissau ca și companie națională a țării, este începerea zborurilor care să lege Europa de America de Sud. Urmează să facem ce astăzi facem aici din aprilie, prin Guineea Bissau”, a mai spus acționarul majoritar al companiei Ten Airways, Ovidiu Tender. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.